AKTUELNO

Bivši oficir Kontra-obaveštajne službe Ljuban Karan je govoreći o hapšenju hrvatskog špijuna rekao da tamošnji mediji verovatno i ne znaju o kome se radi.

- Šefovi službi sasvim sigurno znaju o kome se radi, ali se prave naivni i preko Severine odvlače pažnju na neke druge stvari - rekao je Karan.

On je primetio da se i u ovom slučaju, kao i u nekim prethodnim vidi da je Srbija žestoko obaveštajno napadnuta.

- Ova drskost u špijunskoj aktivnosti pokazuje da se nekome veoma žuri sa nekim informacijama u Srbiji, pa se čak rizikuje izazivanje međunarodnog skandala. Oni istražuju gde našu zemlju treba udariti, a da to bude pun pogodak - naglasio je Karan.

Advokat Radiša Roskić navodi da se tajni ratovi između obaveštajnih službi vode svaki dan.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ljudi o tome ništa ne znaju. Metodologija je detaljno razrađena. Države čiji su obaveštajni sistemi na ovim našim prostorima aktivni imaju uglavnom svoje pristupe. SAD, na primer, nikada ne komentarišu špijunske afere, Hrvatska u konkretnom slučaju tvrdi da ne zna ko je uhapšeno lice, niti da mogu da shvate šta je mogao biti cilj - rekao je Roskić.

Kako kaže, takav stav Hrvatske ima za cilj da pokaže da je Srbija, sa njihove tačke gledišta, te da je u pitanju srpski hegemonizam.

- Ovim se pokazalo da BIA radi svoj posao - zaključio je Roskić.

Autor: Snežana Milovanov