AKTUELNO

Radiša Roskić, bivši načelnik BIA, govoreći o dešavanjima u Srbiji kaže da je očigledno da se interes stanih faktora ne poklapa sa postojećom situacijom u Republici Srbiji.

- Trenutno se nalazimo u situaciji da je masovna podrška koja je izražena na poslednjim izborima potvrdila opredeljenje srpskog naroda ka politici koju aktuelno državno rukovodstvo vodi - kazao je Roskić za Novo vikend jutro Jovane Jeremić na TV Pink.

Roskić je istakao da strani uticaj može dovesti do veoma složenih unutrašnjih zbivanja.

- Sve kreće pod firmom i geslom nečeg drugog, u poslednje vreme pod geslom borbe za ekološku čistoću - kazao je Roskić.

Roskić je naveo i da se uticaj stranih faktora na unutrašnja zbivanja vrši na razne načine.

Foto: TV Pink Printscreen

- Prilikom obilaska stanovništva Malog Zvornika je jasno rečeno da je prvi deo izražavanja narodnih stavova bilo potpuno demokratski - naveo je Roskić i dodao:

Taj politički izraz u ovim zbivanjima, namera, želja i motiv da se realizuju politički ciljevi najjednostavnije formulisani u svrgavanju legalno izabranog državnog rukovodstva, da se to promeni na način koji ne liči na demokratski modus.

Roskić je istakao da smo tokom prenosa videli da je tema litijuma prilikom boravka predsednika Vučića u Malom Zvorniku bila na trećem mestu.

- Masa iznetih problema je rešena na licu mesta - naglasio je on.

Milan Milović iz MUP-a Srbije osvrnuo se na proteste i rekao da i tada sve treba da bude okrenuto ka narodu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Našim Ustavom zajamčeno je okupljanje ljudi, organizator skupa podnosi zahtev, dužan je da obezbedi privatno obezbeđenje, kretanje ljudi... 95 odsto učesnika skupova su došli da mirno protestuju, a ovde imate vođe i agitatore - naveo je on i pojasnio da je nekima posao da puštaju netačne informacije.

Autor: Marija Radić