AKTUELNO

Ako ne znate šta danas da skuvate, evo predloga!

Sastojci (za 4 osobe)

400 g pilećeg belog mesa

500 g kupusa (po mogućstvu crvenog)

Foto: Pixabay.com

2 tikvice (300 g)

200 g šargarepe

2 supene kašike ulja

so, biber

1 kašičica šećera

peršun

300 g raženog hleba

Način pripreme

Piletinu istanjiti tučkom za meso, začiniti i ispržiti na malo ulja.

Meso izvaditi i na preostalom ulju dinstati sitno isečen kupus. Posle nekoliko minuta dodati šargarepu isečenu na štapiće i, uz dodavanje vode i začina, dinstati povrće 20 minuta. Tada dodati tikvice isečene na štapiće i nastaviti sa dinstanjem još nekoliko minuta.

Na tanjir sipati povrće, a preko staviti komade piletine. Tanjir dekorisati i jelo služiti uz raženi hleb.

Vreme pripreme: 45 minuta

#Kupus

#Pileće meso

#Recept

'