Cezar salata svakako predstavlja jedno od omiljenih jela u restoranima. Pripema ove obrok salate vrlo je jednostavna, tako da će i amateri u kuhinji uspeti da spreme cezar salatu kao profesionalci.
Sastojci:
100 g dimljene slanine
200 g belog pilećeg mesa
30 g parmezana
3 čena belog luka
2 parčeta tost hleba
veća glavica zelene salate
2 čeri paradajza
sok od 1 limuna
pavlaka
majonez
maslinovo ulje
biber
so
Priprema:
Propržiti par minuta iseckanu slaninu bez dodavanja ulja, potom izvaditi i staviti na papirnu salvetu da upije masnoću.
Tost hleb iseći na kocke i pomešati sa izrendanim belim lukom i propržiti na masnoći koju je pustila slanina. Izvaditi i staviti na salvetu da upije višak masnoće.
Piletinu ispeći na gril tiganju, i kada se prohladi iseći je na dugačke trake.
Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna, posoliti i pobiberiti.
Dobijenim dresingom (sa maslinovim uljem) preliti opranu i iscepkanu zelenu salatu.
Preko salate naređati piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), čeri paradajz, krupno narendani parmezan i preko toga preliti umućenu pavlaku s majonezom.