AKTUELNO

Cezar tortilja je mnogima prvi izbor kada je reč o ručku u restoranu. I, jasno je zašto - sa njom nem omaške.

Tortilja sa hrskavom površinom ušuškano čuva pravi miks povrća, dresinga i sočne piletine. Upravo takav ručak možete i vi pripremiti uz ovaj recept i dodati prilog poput pomfrita ili krompirića.

Sastojci za Cezar tortilju:

2 tortilje

400 g belog pilećeg mesa

ajsberg salata

1 veći paradajz

3 kašike majoneza

malo limunovog soka

kašičica senfa

malo maslinovog ulja

2 kašike grčkog jogurta

so

biber

kačkavalj

slaninica isečena na kockice

Foto: Pixabay.com

Priprema Cezar tortilje:

Za početak, piletinu stanjite čekićem za meso.

Ispohujte je na srednjoj vatri, a zatim je isecite na kockice. U isti tiganj možete ispržiti slaninicu.

Tortilje položite na ravnu površinu.

U činiju pomešajte salatu, paradajz iseckan na kockice i slaninicu.

U manju činijicu napravite dresing od pomešanog majoneza sa senfom, jogurtom, malo ulja, limunovog soka i bibera.

Sos pomešajte sa salatom.

Kašikom naređajte salatu na jednu stranu tortilje, dodajte piletinu, a preko pospite narendani kačkavalj i urolajte.

Zagrejte tortilje u tiganju ili tosteru.

Prijatno!

Autor: Marija Radić