Cezar tortilja je mnogima prvi izbor kada je reč o ručku u restoranu. I, jasno je zašto - sa njom nem omaške.
Tortilja sa hrskavom površinom ušuškano čuva pravi miks povrća, dresinga i sočne piletine. Upravo takav ručak možete i vi pripremiti uz ovaj recept i dodati prilog poput pomfrita ili krompirića.
Sastojci za Cezar tortilju:
2 tortilje
400 g belog pilećeg mesa
ajsberg salata
1 veći paradajz
3 kašike majoneza
malo limunovog soka
kašičica senfa
malo maslinovog ulja
2 kašike grčkog jogurta
so
biber
kačkavalj
slaninica isečena na kockice
Priprema Cezar tortilje:
Za početak, piletinu stanjite čekićem za meso.
Ispohujte je na srednjoj vatri, a zatim je isecite na kockice. U isti tiganj možete ispržiti slaninicu.
Tortilje položite na ravnu površinu.
U činiju pomešajte salatu, paradajz iseckan na kockice i slaninicu.
U manju činijicu napravite dresing od pomešanog majoneza sa senfom, jogurtom, malo ulja, limunovog soka i bibera.
Sos pomešajte sa salatom.
Kašikom naređajte salatu na jednu stranu tortilje, dodajte piletinu, a preko pospite narendani kačkavalj i urolajte.
Zagrejte tortilje u tiganju ili tosteru.
Prijatno!
Autor: Marija Radić