AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 4. april.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom, ujutro i prepodne uglavnom na jugu i istoku, a poslepodne i u ostalim krajevima, saopštio je RHMZ. Ponegde je moguć kratkotrajni pljusak sa grmljavinom a na visokim planinama sneg. Duvaće slab i umeren vetar, jugoistočni, u donjem Podunavlju povremeno jak. Najniža temperatura kretaće se od pet do 13 stepeni, a najviša od 15 do 20 stepeni.

Foto: Tanjug

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će nastaviti rast prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će iznositi 123,8060 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti slabiji za 0,1 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 0,8 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru danas je oslabio za 0,1 odsto na 116,0971 dinar za jedan dolar.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji je umerenog intenziteta, a zbog najavljene kiše očekuje se smanjena vidljivost, saopšeno je jutros iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS). Iz AMSS upozoravaju vozače da prilagode brzinu uslovima na kolovozima da smanje brzinu i budu na bezbednom odstojanju kako bi mogli na vreme da reaguju i zaustavite vozilo. Zbog radova je na mnogim deonicama izmenjen režim saobraćaja, pa treba obratiti pažnju na postavljenu signalizaciju.

Foto: Tanjug

SAVET LEKARA

U sudaru traktora i putničkog automobila sinoć oko 20 časova u Umci povređeno je šest muškaraca, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Mucaura. Macura je rekla da danas ne treba izlaziti bez kišobrana. Preporučila je slojevito oblačenje, unošenje dovoljno tečnosti i šetnju. Učesnici u saobraćaju treba da budu oprezniji, naročito u zonama oko škola.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Narodna Banka Srbije

#Savet

#Vreme

'