AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 3. april.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će biti sunčano i toplo vreme ,j utarnja temperatura od 3 na jugoistoku do 13 u južnom Banatu, a najviša dnevna od 20 do 24 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab i umeren, u južnom Banatu i donjem Podunavlju povremeno jak, istočni i jugoistočni vetar. Tokom noći u južnim i jugozapadnim krajevima promenljivo oblačno vreme ponegde sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar je danas jači prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 123,8850 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru slabiji za 0,2 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je slabiji za 0,9 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao u petak za 0,2 odsto na 115,9321 dinar za jedan dolar.

Foto: undefined

STANJE NA PUTEVIMA

Na putevima u Srbiji pojačan je intenzitet saobraćaja, naročito na prilaznim putevima većim gradovima i u gradskim sredinama, saopštio je Automoto savez Srbije. Na graničnim prelazima, prem podacima Uprave granične policije, motorna vozila se ne zadržavaju duže od 20 minuta, dok kamioni na graničnom prelazu Šid čekaju četiri sata, a na prelazu Batrovci oko sat.

Foto: Tanjug

SAVET LEKARA

U Beogradu se noćas dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su dve osobe povređene, rekla je portparol hitne pomoći Nada Macura. Ona kaže da treba iskoristiti lepo vreme i izaći u prirodu, najbolje je šetati, ali treba voditi računa po zelenim površinama i parkovima zbog krpelja. Hronični bolesnici treba redovno da uzimaju terapiju i da ne preteruju sa fizičkim aktivnostima. Konzumirati zdravu hranu, vitamine i dovoljno tečnosti, rekla je ona.

Foto: Pink.rs

#AMSS

#Kurs

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Savet

#Vreme

'