AKTUELNO

Devojčica i njena porodica napokon imaju čemu da se raduju.

Beograđanka Milica Vukanović Ignjatović (35), odlučila je da porodici Marković, koja nije imala osnovnih uslova za život, ustupi na korišćenje stan na Čukarici u kojem trenutno živi sa porodicom.

Foto: Emisija Pravac

Inače, celu akciju za pomoć Marinkovićima pokrenula je učiteljica Olivere Marinković (10) Jelena Šobot, koja je želela da pomogne svojoj učenici.

Foto: Emisija Pravac

Oliverina i sudbina njene porodice bila je jako tužna, teška i neizvesna. Život supružnika Marković bio je na nizbrdici od bega iz Kosovske Mitrovice 1999. godine. Majka Tatjana kaže da su posle toga ostali bez ičega bežeći sa starijim ćerkama i sinom. Olivera i njena sestra rođene su u Beogradu, a pre dva dana su posle života u bedi, hladnoći i gladi konačno dobile krov nad glavom.

Akcija za pomoć i dalje traje

Porodici Marković je sve potrebno, od hrane i odeće do dva za ogrev. Svako ko je zainteresovan da pomogne porodici, novac može uplatiti na ime Olivere Marković na broj računa: 265000000487327328.

Majka Tatjana je ispričala da su u Mitrovici živeli lepo dok nisu bili primorani da napuste ognjište. Njen suprug je imao dobru platu, radio je kao auto-mehaničar, ali po dolasku u Beograd nisu se snašli i završili su u bedi, kući od kesa i kartona, bez primanja, gladni, goli i bosi. Oliverin tata nedavno je preminuo od gladi i zime, a iste sudbine malu Oliveru i njenu porodicu spasle su učiteljica Jelena Šobot i Milica, koja je Markovićima ustupila stan.

Nakon apela za pomoć porodici Marinković javili su se brojni ljudi dobrog srca koji su bili radi da pomognu na sve moguće načine.

Foto: Emisija Pravac

- Uključili su se gotovo svi koji su čuli za inicijativu. Iz PIO fonda je obezbeđena porodična penzija, budući da je otac imao staža, deci će biti obezbeđeni sistematski pregledi jer su se javile brojne klinike i lekari koji su spremni da pomognu – izjavila je Šobot.

Prema rečima Ignjatovićeve, promena u njihovim životima je već evidentna, što izaziva posebno zadovoljstvo kod svih koji su tome doprineli.

- Osmeh male Olivere greje srce. Vidi se koliko se promenila na svim aspektima. Sada govori samouverenije, osmehuje se i ne stidi se. Nastavićemo da činimo sve da ova porodica vodi život kakav zaslužuje svako – izjavila je Ignjatović.

I. P.

#Humanitarna akcija

#Pomoć

#stan

#Čukarica

'