AKTUELNO

Pravda nije zadovoljena!

Pevač narodne muzike Hasan Dudić prisustvovao je današnjem pomenu kralju narodne muzike Šabanu Šauliću u Aleji zaslužnih građana beogradskog Novog groblja, gde je sahranjen pre tri godine. Još uvek ne može da se pomiri sa činjenicom da je izgubio brata, kog je najviše voleo, a kako vreme odmiče, sve mu više nedostaje.

Tužan sam... Kako bih to rekao, tužan sam da ne može dalje biti. Fali mi moj brat, voleo bih da je živ. Pesme žive, ali ipak bih ja voleo da je on tu, da je pored mene, da mogu s njim da sednem predveče, kako smo naviklli, da popijemo, pričamo, da se veselimo... Eto, toga više nikad neće biti - sa setom u glasu priča Hasan i dodaje:

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Znao je on da ja njega najviše volim, znao je to. Žao mi je što se tako sve završilo, a imao bih ja puno još šta da mu kažem. Sanjam ga ponekad. Mislim puno o njemu, pa zato to i dođe. On je bio i ostao moj čuvar.

Ovogodišnji pomen razlikuje se od prethodnih jer je pre tačno mesec dana krivac za Šabanovu i pogibiju klavijaturiste Mirsada Kerića, Turčin Alsin Levent, proglašen krivim i osuđen - doduše, smatraju svi, neadekvatno. Dudić kaže da je zatvorska izrečena zatvorska kazna u roku od tri godine i tri meseca nedopustiva i skandalozna.

Foto: Pink.rs

To je katastrofa, to je kriminal jedan, najgnusnije nešto što sam ja i naš narod doživeo. To je van svake pameti, strašno. Tri godine zatvora za dva izgubljena života i čoveka koji je sav polomljen... Ja ne mogu da shvatim, mislio sam da su Nemci ozbiljniji ljudi, ali ovo je katastrofa i žalosno.

Foto: Facebook.com/Printscreen/www.westfalen-blatt.de

Autor: D.T.

#Hasan Dudić

#Šaban Šaulić