AKTUELNO

Nova era pozorišne umetnosti je počela.

Teatar Odeon sinoć je otvorio svoja vrata pretpremijerom mjuzikla „Lu“, po scenarijuŽeljka Mitrovića, a već večeras izvešće se premijera ove neverovatne predstave,koja je pre mesec dana rasprodata. Nakon temeljne i pažljive pripreme, „Lu“ jedočekao svoje prvo izvođenje pred beogradskom publikom, koja je ceo ansambl,predvođen Žarkom Dimoskim, Markom Markovićem, Stojanom Đorđevićem, Miljanom Prljetom i Vesnom Paštrović, nagradila ovacijama i petominutnim aplauzom, a za večerašnju premijeru najavljen je pravi spektakl.

Foto: J. Simonović

Premijera mjuzikla „Lu“ rasprodata je još pre mesec dana, a večeras će na crvenom tepihu, dostojnom svetskih teatara, prodefilovati značajni ljudi iz javnog i političkogživota Srbije, direktori pozorišta iz Beograda i cele Srbije, direktorinajuglednijih medijskih kuća, poznate ličnosti i visoke zvanice. Svi oni imaćepriliku da dva i po sata uživaju u neverovatnoj priči o Luciferu, briljantnojglumi, spektakularnim koreografijama i do sada neviđenim tehničkim inovacijama– koje Teatar Odeon čine jedinstvenim pozorištem budućnosti. Ljubitelji domaćerok muzike uživaće u sjajnim hitovima Olivera Mandića, pesmama bendova EKV,Idoli, u muzici Neleta Karajlića, ali i velikim hitovima Tijane Dapčević igrupe Negativ. Na večerašnjoj premijeri, gledaoci će doživeti četiri različitaiskustva – pozorišnu predstavu, bioskopsku projekciju, svojevrstan rok concerti magic show.

Foto: J. Simonović

"Večeras je premijera, veliki dan za nas, po naznakama od juče, očekujem još veći spektakl. Ljudi, dođite, ne propustite istoriju - rekao je Mitrović pred večerašnju premijeru." - rekao je Mitrović.

Foto: J. Simonović

Predstava „Lu“, u režiji Željka Mitrovića i Marka Jovičića, beogradskoj publici donela jepriču o Princu Tame, Luciferu, iz potpuno drugačijeg ugla. Lucifer je po kazniposlat na Zemlju, među ljude. Ali postoje likovi koji mogu da iznenade i samogLucifera. Kad pokuša da kupi dušu opštinskog funkcionera Srbe i usput sezaljubi u njegovu sestru Veru, Lucifer ne može da veruje šta ga je snašlo.Shvata šta je ljubav – da zbog nje žene plaču, a muškarci piju i lažu da neplaču. I Lu je upao u tu klopku i mora da se izbori sam sa sobom, jer akopokaže slabost – gubi sve što je Princu Tame važno.

Foto: J. Simonović

Nakon više nego uspešne pretpremijere, beogradsku publiku večeras očekuje rasprodata premijera fenomenalne predstave „Lu“ po scenariju Željka Mitrovića. Nova izvođenja zakazana su za 14, 15, 20, 21. i 22. septembar, a svoje kartenabavite na vreme na sajtu teatarodeon.rs , kao i na biletarnici Teatra Odeon – septembar i ne propustite priliku da i vi svedočite novoj eri pozorišne umetnosti.

Foto: J.Simonović

Autor: S.Paunović