AKTUELNO

Na predlog postupajućeg tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomesečni pritvor Goranu Ravliću, Leđibi Ravlić i Latifu Jašareviću.

Goran i Leđiba Ravlić osumnjičeni su za krivično delo ubistvo na okrutan način, dok je Latif Jašarević osumnjičen za krivično delo neprijavljivanje krivičnog dela i pružanje pomoći osumnjičenima nakon izvršenog krivičnog dela, piše Srpskainfo.

Goran Ravlić i Leđiba Ravlić sumnjiče se da su, po prethodnom dogovoru, na okrutan način usmrtili 38-godišnjakinju Nerminu Ravlić, suprugu osumnjičenog Gorana Ravlića u stanu u ulici Kolodvorska u Sarajevu.

Prvobitno su joj uskratili bilo kakvu vrstu komunikacije sa spoljnim svetom, potom je danima psihički i fizički zlostavljali usled čega je nastupila smrt. Latif Jašarević sumnjiči se da, iako je znao za ubistvo, nije ga prijavio. Istovremeno, osumnjičenima je pokušao pomoći da ga prikriju. Tokom uviđaja kojim je rukovodio dežurni kantonalni tužilac, u stanu su pronađeni predmeti namenjeni za uklanjanje tragova izvršenja krivičnog dela.

Istraga u navedenom predmetu se nastavlja brojnim veštačenjima I poduzimanjem drugih radnji dokazivanja.

Autor: Jovana Nerić