AKTUELNO

U Palati pravde danas je izrečena presuda Zoranu Marjanoviću, optuženom da je 2. aprila 2016. na nasipu u Borči ubio suprugu Jelenu Marjanović. Sve detalje presude i njeno izricanje moći ćete da pratite na portalu Pink.rs!

Viši sud u Beogradu danas je izrekao prvostepenu presudu Zoranu Marjanoviću, optuženom za teško ubistvo supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine u Borči.

Sve detalje presude i njeno izricanje možete da pratite na portalu Pink.rs:

11:17 - Zoran Marjanović osuđen je za ubistvo supruge Jelene Marjanović i to na 40 godina zatvora.

11:15 - U Palati pravde izrečena je presuda Zoranu Marjanoviću i on je proglašen krivim za ubistvo supruge.

Na prvostepenu presudu, i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, koji će doneti pravosnažnu presudu.

On je u sudu uz advokate Stefana Jokića i Nikolu Dumnića dočekao izricanje presude u pratnji Zorice Mitrović, brata Miloša i sina Uroša.

Foto: Pink.rs/J.M.Đokić

11:00 - Zoran Marjanović je ušao u sudnicu, a sa njim i njegovi advokati, članovi porodice i novinarske ekipe. Kao i dosad, na ulasku u sudnicu oduzimaju se mobilni telefoni, tako da ćemo epilog procesa, neki bi rekli, veka, saznati po izricanju presude i završetku današnjeg ročišta.

10:56 - Marjanović je napustio kafić i uputio se preko puta - u Palatu pravde. Prema rečima reportera sa terena, Marjanović je vidno zabrinut i nervozan.

U Palatu pravde prate ga brat, sin, Zorica, kao i njegovi advokati. Svi će prisustvovati izricanju presude.

Foto: Pink.rs/J.M.Đokić

Foto: Pink.rs/J.M.Đokić

Video: Pink.rs/J.M.Đokić

Foto: Pink.rs/J.M.Đokić

Foto: Pink.rs/J.M.Đokić

10:00 - Zoran Marjanović, njegov brat i sin, kao i Zorica Mitrović uslikani su sat vremena pre izricanja presude u kafiću u blizini Palate pravde.

Više o tome pročitajte u nastavku:

8:30 - Zoran Marjanović izašao iz kuće u Borči

Marjanović je oko 8 i 30 sati izašao iz svoje porodične kuće u Borči u pratnji ženske osobe. Marjanović je seo u crveni automobil marke "fiat", koji vozi atraktivna crnka.

Marjanović, koji će danas saznati da li je osuđen za ubistvo svoje supruge, izašao je iz porodične kuće smirenog izraza lica, u beloj košulji i crnoj jakni, piše Blic.

Nekoliko minuta kasnije ispred kuće su se parkirala još jedna kola u kojima su bila dva muškarca. Jedan je ušao u kuću, a drugi je ostao da čeka u kolima.

Foto: PRIVATNA ARHIVA/E-STOCK/ČASLAV VUKOJIČIĆ

U završnoj reči postupajući tužilac Nikola Uskoković je od suda zatražio da Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo od 40 godina, kao i da mu odredi pritvor zbog uznemiravanja javnosti.

Tužilaštvo je ocenilo da je tokom postupka dokazano da je Marjanović svoju ženu sa umišljajem ubio i to na svirep i podmukao način.

Foto: Andrej Nihil

Sa druge strane, četiri advokata odbrane su u svojim završnim rečima osporavali navode tužilaštva i za svog branjenika tražili oslobađajuću presudu.

Marjanović se tada izjasnio da se pridružuje završnim rečima svojih advokata i da nema šta da doda.

"Savest mi je čista"

– Mirno čekam presudu, savest mi je čista. Istina je na mojoj strani. Od prvog dana govorim da nisam ubio suprugu. Svestan sam da je nekada put do istine težak i trnovit, ali nemam sumnju da će ona i na kraju pobediti. Takođe se nadam da će se naći i najstrože kazniti ubica moje žene i majke mog deteta – rekao je Marjanović 12. jula za medije.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Koji su ključni dokazi protiv Zorana Marjanovića, pročitajte u nastavku.

O misteriji oružja kojim je ubijena Jelena Marjanović pročitajte u nastavku.

Sud će doneti prvostepenu presudu na koju će i odbrana i tužilaštvo imati pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu koji će doneti pravosnažnu presudu.

On je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

Foto: E-Stock

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Šta radi Zoran Marjanović dok čeka presudu za ubistvo supruge pročitajte u nastavku.