AKTUELNO

Motiv zločina nije poznat.

Britanska policija i dalje traga za Kajlom Klifordom (26), koji se dovodi u vezu sa smrću tri žene u Hartfordširu kod Londona. Vlasti su ranije upozorile da je Kliford možda naoružan samostrelom, a sada su otkriveni i neki detalji o žrtvama.

Naime, tela tri žene, za koje se veruje da su u srodstvu, pronađena su sinoć u jednoj kući oko 19 časova sa teškim povredama, a ubrzo nakon dolaska policije su preminule. Danas je potvrđeno da su žrtve imale 25, 28 i 61 godinu, ali njihova imena nisu otkrivena, kao ni način na koji su ubijene.

Britanski mediji prenose da su u napadu ubijene žena Kerol (61) i ćerke (28,25) poznatog novinara BBC-a Džona Hanta.

Komšije su rekle da su sinoć iz kuće, gde su žene pronađene, čuli stravične vriske, a da je nedugo potom čitav kvart blokirala policija. Od tada traje neumorna potraga za muškarcem, koji je identifikovan kao Kliford i veruje se da je naoružan.

Policija veruje da se nalazi u regionu Hartfošira, odnosno da je možda uspeo da stigne do severnog dela Londona.

Prema pisanju britanskih medija, u Enfildu je privremeno zaključana jedna škola, dok su đaci u učionicama i zabranjeno im je da izlaze napolje. Ipak, ne postoji definitivna potvrda da je Kliford zaista i viđen u ovom području.

Kako su tri žene ubijene i šta bi mogao da bude motiv zločina i dalje nije poznato. Kao što nije navedeno ni u kakvom je odnosu Kliford bio sa njima, ali ni za šta se tereti.

Autor: Iva Besarabić