AKTUELNO

Nadležne institucije nastavljaju sa istragom i obdukcijom

Danas je u reci Savi u Gradišci pronađeno telo, a prema saopštenju iz gradiške Policijske uprave, veruje se da je reč o osobi afroazijskog porekla.

Incident je prijavljen policiji oko 18:50 časova, nakon čega su pripadnici Policijske uprave Gradiška izvršili uviđaj uz prisustvo dežurnog mrtvozornika gradiškog Doma zdravlja, prenela je Srna.

Obdukcija i dalja istraga

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naredio je obdukciju tela pronađenog u reci Savi, kao i da se, nakon kompletiranja predmeta, dostavi izveštaj o preduzetim merama i radnjama.

Detalji o uzrocima smrti i identitetu pronađene osobe još uvek nisu javno saopšteni.

Reakcija lokalne zajednice

Ova vest je izazvala pažnju lokalne zajednice u Gradišci, s obzirom na retkost slučajeva pronalaska tela afroazijskog porekla u ovom delu sveta.

Stanovnici Gradiške su izrazili šok i zabrinutost povodom ovog događaja, a neki su istakli važnost brze i temeljne istrage kako bi se utvrdile okolnosti ovog tragičnog incidenta.

Dok javnost čeka dalje informacije o ovom slučaju, nadležne institucije nastavljaju sa istragom i obdukcijom kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za pronalazak tela u reci Savi.

Očekuje se da će dalji razvoj događaja doneti više informacija o identitetu i uzrocima smrti pronađene osobe.

Autor: Dubravka Bošković