AKTUELNO

Ispod portreta svog oca Džoa u sudu u Vilmongtonu, Hanter Bajden proglašen je krivim jer je 2019. slagao u formularu da ne koristi narkotike kad je legalno kupio pištolj.

Ovaj slučaj zapečatio je poglavlje razvrata u porodici Bajden, jer je pištolj nađen kad ga je u đubre bacila udovica Hanterovog brata Boa, s kojom je Hanter ušao u intimnu vezu. To je samo vrh ledenog brega u agoniji porodice Bajden, ogrezloj u seksu, alkoholu i narkoticima.

ZALIHA KREKA U KUĆI

Džo Bajden nije došao na izricanje presude sinu, ali je obećao da ga neće pomilovati. On to i ne mora da uradi, pošto je u Americi sudska praksa da se počiniocima krivičnog dela bez elemenata nasilja izriče uslovna i novčana kazna, često uz obavezan društveno koristan rad. Sam Hanter je u memoarima opisao kako se trovao u periodu u kom je kupio pištolj.

- Kupovao sam krek-kokain na ulici u Vašingtonu. Kuvao sam i svoj u hotelskom bungalovu u Los Anđelesu. Toliko sam očajnički želeo alkohol da sam već po izlasku iz prodavnice otvarao flašu i pio na putu do kuće - naveo je Hanter.

U to vreme počeo je aferu s bratovljevom udovicom Hejli. Ovo je teško pogodilo njegovog oca, koji je Bou namenio ulogu naslednika u političkoj dinastiji Bajdenovih. Plan se srušio kad je Bo umro od raka mozga 2015. i ostavio za sobom dvoje dece. Da sve bude još gore, ožalošćena porodica se raspadala, jer je Hanter zaveo Hejli.

- Kad sam prvi put otkrila Hanterovu zalihu kreka u svojoj kući, morala sam da pogledan na internetu šta je to, ali sam ga uskoro i sama pušila. Kasnije se Hanter u hotelu drogirao svakih 20 minuta, pušio je krek u krevetu čim bi otvorio oči - rekla je Hejli poroti.

Ona je dodala da je bila ljubomorna jer se istovremeno viđao s drugim ženama. Među njima je bila i striptizeta, koja ga je opisala kao vaspitanog i šarmantnog, i rekla da se zaljubila u Hantera. Međutim, fini Hanter imao je na leđima tetovažu u obliku karte jezera Prsti, gde je policija uhapsila 18 pedofila zbog sumnje da su silovali dete. To je samo rasplamsalo sumnje da je i sam bio upleten u pedofiliju, koje su se pojavile kad je zaboravio laptop na servisu, pa su podaci procurili u javnost. Ovaj skandal doveo je do razvoda s Kejtlin Bule. Hanter ukupno ima šestoro dece s četiri žene.

Tuširanje s ocem i preterana želja

Iz ukradenog dnevnika Ešli Bajden (43), Džoove ćerke iz drugog braka s Džil, saznalo se da se ona plaši da je bila seksualno zlostavljana u detinjstvu i da se tuširala s ocem kad je bila već u uzrastu u kojem to nije primereno.

- Sećam se i da sam donekle bila seksualizovana s Kerolajn (sestrom od strica). Sećam se seksa s prijateljima, tuširanja s ocem i da sam osećala seksualnu želju onda kad to nije trebalo. Mislim da se moja hiperseksualizacija iz detinjstva proširila na preteranu upotrebu vagine zbog toga što sam se naslušala roditelja dok su vodili ljubav - napisala je Ešli u dnevnik.

Tara Rid: Džo mi je zavukao ruke pod suknju

Džo Bajden preoteo je svoju drugu suprugu Džil, koja je stupila u vezu s njim dok je bila još udata. On nije bio imun ni na druge žene, što pokazuje slučaj Tare Rid, koja je radila za njega 1993. dok je bio senator. Ona je ispričala da je Džo pribio uza zid i zavukao ruke ispod njene suknje.

- Potom je ušao prstima i rekao: "Želiš li da odemo negde? Ma daj, čuo sam da ti se dopadam."

U arhivi Bele kuće otkriven je dokument kojim je predsednik Abraham Linkoln 1864. pomilovao Mozesa Džonsona Robineta, askurđela Džoa Bajdena.

Mozes je za vreme građanskog rata bio veterinar u severnjačkoj vojsci i brinuo je o mazgama i konjima. Jednom je nešto nepristojno dobacio kuvarici, koju je pokušao da zaštiti pukovski majstor Džon Aleksander. Potukli su se i Mozes ga je ubio nožem, pa je poslat na robiju. Međutim, trojica oficira su napisala apel za pomilovanjem, što je Linkoln prihvatio.

Kris Vipl: Predsednik neće pustiti sina niz vodu

Istraživanje Emerson koledž pula kaže da je čak 64 odsto birača reklo da presuda Hanteru neće uticati na to za koga će glasati. Kris Vipl, koji je o Bajdenovima napisao knjigu, ističe da je Hanter bio prisutan na zvaničnim prijemima u Beloj kući i tokom suđenja, bez obzira na novinare.

- Hanter može da mu kaže ono što niko drugi ne sme. Kad su Džou u saobraćajnoj nesreći 1972. poginule žena i ćerka, Džo je zakletvu senatora položio pored bolničkih kreveta svojih povređenih sinova Hantera i Boa. Svake večeri vozio je iz Vašingtona da ih poljubi za laku noć. On sigurno neće pustiti Hantera niz vodu - kaže Vipl.

Autor: Dubravka Bošković