AKTUELNO

Ona mu se poveravala u vezi sa ličnim problemima i pričala mu sve.

Princeza Dajna, koja je poginula u automobilskoj nesreći obavijenoj velom misterije često je slala pisma slugi iz Bakingemske palate Sirilu Dikmanu, s kojim je bila veoma bliska.

Pisma u kojima je Lejdi Di pisala o odnosu između svojih sinova i nekim ličnim problemima u januaru će ići na aukciju, a sada su postala dostupna javnosti.

Foto: Wikipedia

- Vilijam obožava svog malog brata. Sve vreme ga grli i ljubi, a ponekad ne dopušta meni i Čarlsu da budemo s njim - piše princeza u jednom od pisama.

Kada se Hari rodio, Čarls je bio toliko srećan da je Dajanu zatrpao cvećem, a čim je krenuo u školu, mlađi sin počeo je da pravi probleme.

Foto: YouTube screenshot

- Dečaci uživaju u školi, iako je Hari stalno u nekim problemima -piše u jednom od pisama.

Siril je kraljevskoj porodici služio više od pedeset godina, a Dajana je s njim imala poseban odnos, što se može zaključiti i po tome što mu je u jednom pismu pričala mu je o smrti svoje bake.

Foto: YouTube screenshot

- Hvala ti što brineš o mojoj baki. Njena smrt bila je veliki šok za sve nas - pisala je princeza koja se interesovala i za njegovo zdravstveno stanje kad je bio bolestan.

- Ovo kratko pismo ti pišem jer me zanima kako si. Žao mi je što ti nije dobro. Nedostaješ nam - stoji u jednom takvom pismu.

Dikman je umro pre četiri godine, a pisma je dobio njegov unuk, koji će ih sada prodati na aukciji. Njihova vrednost procenjuje se na 15.000 dolara.

Autor: V. T.

#Pismo

#Princeza Dajana

'