AKTUELNO

U mejlovima koji su objavljeni, jasno se vidi da je humanitarni rad slavnog sportiste obična farsa.

Iako važi za velikog humanitarca, bivši fudbaler Dejvid Bekam, koji je od svog imena napravio brend, bi mogao da postane veoma omražen.

Mreža istraživačkih novinara objavila je na svojoj stranici "European Investigative Collaborations" niz mejlova koje je slavni fudbaler slao Simonu Oliveiru, koji je zadužen za odnose s javnošću, a u kojima kritikuje odbor za deljenje Ordena britanskog carstva.

Naime, Bekam je besan jer nije diobio titulu viteza, a sudeći prema kompromitujućim mejlovima, učestvovao je u dobrotvornom radu samo zbog priznanja.

- Članovi odbora su nezahvalne pi*ke. Ne želim ordene nižeg reda. Ko o tome odlučuje? Ako me ne proglase vitezom, mogu da odje*u. To je sramota. Da sam Amerikanac, takvu titulu bih dobio još pre deset godina - navodno je napisao Bekam, a onda se obrušio na pevačicu.

- Ketrin Dženkins je dobila Orden britanskog carstva, za šta? Zato što peva na ragbi utakmicama, posećuje vojnike i uzima kokain. To je je*ena šala - stoji u jednom od mailove koje je Dejvid 2013. godine poslao Oliveiru.

On je zatim poslao mejl Bekamovom agentu Dejvidu Garneru, u kom ga savetuje kako da dalje planira njegove humanitarne aktivnosti.

- Ovo je samo razlog više da ove godine pojačamo rad sa UNICEF-om i posvetimo se ostalim dobrotvornim udruženjima - napisao je Simon, a Garner je savetovao da treba održati pozitivan imidž u javnosti.

- Treba napraviti listu stvari koje treba raditi u humanitarne svrhe kako bi se ljudima činio dobrim i kako bi ljudi videli njegov rad umesto da stalno čitaju koliko novca zarađuje ili koliko vredi njegov brend. Humanitarni rad je krucijalan i niko ne razume koliko je to bitno za njegov biznis - odgovorio je Garner Simonu.

Bivši fudbaler sa UNICEF-om sarađuje od 2005. godine, a 2015. otvorio je svoj fond za pomoć deci. Ali u objavljenim mejlovima, otkriveno je da Bekam koji je "težak" 280 miliona funti, nije hteo da daje sopstveni novac za projekt "7-Fund" koji je pokrenuo.

- Pitali su me direktno da na aukciji predložim najveću sumu, zbog čega sam poludeo. Ne želim da dajem svoj novac deci - piše u od jednom od Bekamovih mailova.

Autor: M. Đurović

#Dejvid Bekam

#Fudbaler

'