AKTUELNO

Pijani policajac je autoputem vozio u suprotnom smeru i udario u automobil u kome je bio mladi bračni par.

Nesreća se dogodila u petak uveče, saznaje Indeks , na autoputu kod Rijeke. Policajac je udario u bočnu stranu automobila u kojem su bili mladić (23) i njegova devojka (22). Na sreću, lakše su povređeni

U policiji kažu da 43-godišnji policajac nije bio na dužnosti i da je vozio privatni automobil. Nesreća se dogodila oko 23 sata na vijaduktu Slivno. Mladi par se vraćao iz Rijeke u Gorski kotar kada se ispred njih pojavio automobil iz suprotnog smera.

Mladi vozač je pokušao da izbegne čeoni sudar, pa je policajac udario u bočna vrata i zadnju gumu mladićevog automobila. Policajac je potom pobegao sa mesta nesreće, a mladi par je pozvao policiju.

Imao 1,3 promila

Mladić i devojka su zadobili lakše povrede i kolima Hitne pomoći prevezeni su u bolnicu. Alkotest je pokazao da 23-godišnji vozač nije konzumirao alkohol. Otpušteni su iz bolnice oko 2 sata.

„Nesreća se dogodila kada je 43-godišnji muškarac, upravljajući putničkim vozilom riječkih registarskih oznaka u suprotnom smeru, udario u bočnu stranu vozila sa putničkim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnjak. starče“, rekli su u policiji samo na pitanje Indeksa.

Čitalac koji je Indeks obavestio o nesreći kaže da je nezvaničnim kanalima saznao da je reč o visokom policajcu i da je navodno imao 1,30 promila alkohola u krvi .

U Upravi policije nisu želeli da odgovore na dodatni upit Indeka o položaju policajca koji je vozio pijan u suprotnom smeru. Rekli su samo da nije reč o načelniku.