Otkrivamo tajni sastojak koji će obična jaja za kajganu pretvoriti u turbo sagorevač masti i rešiti problem loše probave.
U jaja za kajganu ubacite i malo spanaća. Ovo povrće maksimalno ubrzava metabolizam – salo se topi, a probava radi bez greške.
Kada je u pitanju zdrava hrana za doručak, jaja su najbolji izbor. Bez obzira da li volite kajganu, omlet ili poširana jaja, svoj obrok možete učiniti još boljim ako vam je cilj da izgubite nekoliko kilograma. I to samo dodavanjem jednog hranljivog zelenog lisnatog povrća – spanaća.
Naime, spanać je pun hranljivih materija koje podstiču mršavljenje i lako se može dodati mnogim receptima, posebno jajima. Sadržaj vlakana u spanaću može vam pomoći da duže ostanete siti, što može sprečiti prejedanje tokom dana. Osim toga, spanać jajima dodaje važne antioksidante koji smanjuju upale u organizmu koje bi mogle da spreče gubitak kilograma.
Jaja su, s druge strane, bogata proteinima. Visok unos proteina povećava oslobađanje hormona sitosti (peptida II), koji smanjuje apetit i podstiče sitost. Takođe, proteini povećavaju brzinu metabolizma i pomažu vam da održite mišićnu masu tokom gubitka težine. Hrana bogata proteinima, poput jaja, ali i ribe, nemasnog mesa i pasulja, idealna je ako pokušavate da skinete koji kilogram viška oko struka.
Pokazalo se da je spanać najbolje povrće za uklanjanje masti sa stomaka. Bogat je vitaminima, mineralima i antioksidansima, a svi oni su povezani sa smanjenjem abdominalne masti.
Autor: A.A.