AKTUELNO

Prste da poližeš!

Sastojci (za 4-6 osoba)

6 pomorandži

sok od jedne pomorandže

sirće

1 velika glavica luka

crvene papričice

6 kašika maslinovog ulja

so i biber

120 g maslinki

Način pripreme

Masline isperite i izvadite koščice. Stavite ih u činiju i začinite sa dve kašike maslinovog ulja, malo sirćeta i papričicom. Promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta.

Oljuštite luk i potopite ga u vodu sa malo sirćeta. Oljuštite pomorandže i odstranite bele žilice. Kriške isecite na komadiće.

Ocedite luk i isecite ga na vrlo tanke režnjeve.

Sve sastojke stavite u činiju za salatu i pažljivo promešajte.

Preostalo ulje, sok od jedne pomorandže, nekoliko kapi sirćeta, so i crni biber dobro izmešajte u ujednačenu masu.

Začinite time salatu i odmah poslužite. Ukoliko više volite, možete umesto sirćeta da upotrebite limun.

Vreme pripreme: 15 minuta

Autor: Aleksandra Aras