AKTUELNO

Čokoladni kolači su slatki klasici koje mnogi vole. Za mnoge sočne i slatke čokoladne torte, kolačiće i keksiće potrebno je mnogo sastojaka kao što su puter, ulje, šećer, prašak za pecivo…

Ovaj recept ne koristi ništa od navedenog.

Kijara, kuvarica i osnivač sajta sa receptima My Fussy Eater, podelila je kako možete da ispečete „najukusniji i najlakši“ čokoladni kolač, a da ne morate ni da uključite rernu.

„Volim recepte koji se brzo i lako pripremaju, a ova čokoladna torta sa fritezom je definitivno jedan od najjednostavnijih i najukusnijih recepata ikada“, rekla je ona.

Ovaj recept koristi samo tri sastojka koje većina ljudi ima u svojoj kuhinji, a za pripremu je potrebno samo 15 minuta!

Recept

300 g čokoladnog namaza (kao Nutella ili druge marke)

100 g običnog brašna

Dva srednja jaja

Foto: Pixabay.com

Priprema

Dodajte brašno, čokoladni namaz i jaja u posudu za mešanje. Mešajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine i ne dobijete glatku smesu. Ako imate putera ili ulja, namastite stranice i dno kalupa za torte, pa sipajte smesu.

Stavite u fritezu na vruć vazduh i pecite na 180°C 13 minuta. Ovaj kolač je veoma sočan i lepljiv, pa ako želite čvršći kolač, pecite ga još 2-3 minuta. Kada je torta gotova, izvadite je i prođite nožem po ivicama kalupa da biste je lakše izvadili. Ostavite tortu da se malo ohladi u kalupu. Obavezno ga isecite na osam delova dok je još u kalupu.

„Evo važnog dela… isecite tortu u tepsiji nakon što se malo ohladi. Prvi put kada sam je pravila pokušala sam da izvadim tortu i sve se raspalo! Isecite tortu na osam trouglova, a onda se one lako skidaju lopaticom“, navela je autorka recepta.

Autor: Marija Radić