AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanom otvaranju novog proizvodnog pogona u Aranđelovcu. Reč je o proizvodima u PET ambalaži i limenkama kompanije „Knjaz Miloš“.

Vučić se, nakon što je obišao pogon, obratio prisutnima.

- Hvala vam na ovome. Srećan sam što sam video ljude koji rade u ovoj kompaniji. Sada ću da vam otkrijem, biće više zaposlenih radnika od onoga što im je potrebno. Napravili su skoro potpuno automatizovani pogon, a na naše insistiranje su zaposlili 100 ljudi. Ponosan sam na ovu investiciju države koja nije mala. Na leto kreće sa izgradnjom auto-puta Karađorđe - 82,5 km čime će gotovo svi problemi Aranđelovca biti rešeni, te da to znači skok na milion noćenja u Aranđelovcu. Hvala vama koji ste uložili toliko ljubavi i truda u ovu kompaniju i želim vam puno sreće. Nisam hteo da vas lažem o ostalim proizvodima, ali "Mirindu" pijem i ove druge vode. "Knjaz" nije voda, "Knjaz" je ponos, živela Srbija -poručio je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Predsednik Vučić je obišao pogon i istakao da je ovo velika stvar kako za Aranđelovac, tako i za celu Srbiju.

- Ovo je velika investicija od skoro 30 miliona evra i prva velika modernizacija od 1997. Ovo je velika stvar za Aranđelovac, ali se ne radi samo o radnim mestima. Ovo su za nas velike stvari i veliki brendovi. Akvaviva sport je 9. najprodavanija voda u Evropi po svim podacima. Gotovo neverovatno za tako malu zemlju i tako malo mesto- rekao je Vučić i dodao:

- Država je pomogla i time se ponosim, jer time čuvamo dobar deo pametnih ljudi koji će ostati u Srbiju. Kod nas se uvek sve svede kako da preživimo lepše jedan ili dva dana, ali ćemo morati ozbiljan razgovor da povedemo što se tiče budućnosti. Školovanje će morati da bude i teže. Naši nastavnici i ostali moraju da razumeju da se vreme promenilo i da moramo konstantno da napredujemo -rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Predsedniku je zatim pokazan čitav proces proizvodnje, koji je najsavremeniji u Evropi, te proizvodnu liniju koja puni 16 limenki u sekundi odnosno 60.000 jedinica na sat.

- Ja sam zamišljao da imaju radnici koji stave tu etiketu pa lepe... To je najbolji dokaz koliko sam ja zaostao u vremenu -našalio se Vučić.

- Sve je kompletno automatizovano, kazali su mu u Knjaz Milošu gde rade roboti i raspoređuju pakete. 

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Poratgovarao je i sa radnicima koji rade na proizvodnoj liniji, a izvoze širom regiona ali i u Mađarsku, Austriju, Bugarsku.

- Vidim koliko ste ponosni na svoj rad i trud. Ovo mi sve izgleda kao da smo u Srbiji danas, a nekada u nekoj drugoj zemlji -rekao je Vučić.

Vučić je zatim pogledao i sve proizvode ove kompanije koji su bili izloženi.

- Ovo sam pio. Znam da je ovo piće za sportiste jedno od najboljih u svetu -rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Vučić je odgovorio na pitanje novinara iz Češke, te istakao da sa tom zemljom imamo odličnu saradnju.

- Ovoje za nas velika i važna investicija, a brend i kompanija "Knjaz Miloš" je jedna od najvećih u Srbiji. Sa Češkom imamo odličnu saradnju koja verujem može samo da raste.

Autor: Iva Besarabić