AKTUELNO

Bivši šef Informativne službe Novog DSS-a, Uroš Piper, izneo je na društvenoj mreži X svoje viđenje protesta koje lažni ekolozi planiraju narednih dana protiv eksploatacije litijuma.

U objavi pod nazivom "OSAM TAČAKA ŠTA RAVNOZEMLJAŠI PLANIRAJU OD SREDE DO SUBOTE," Piper detaljno objašnjava navodne manipulacije i strategije koje će ekološki aktivisti koristiti kako bi povećali medijski uticaj i podigli tenzije, uprkos opadajućem interesovanju za proteste.

Prema Piperu, plan počinje u sredu uveče okupljanjem u Loznici, gde će, kako tvrdi, biti prisutno oko 1.000 ljudi, većinom dovedenih iz Beograda, Novog Sada, Valjeva i Bajine Bašte. Međutim, kako kaže, mediji kao što su N1 i Nova S navodno će broj učesnika značajno uvećati, prenoseći informacije da je na skupu između 4,000 i 5,000 ljudi.

Piper ističe da će snimatelji ovih televizija koristiti specifične kadrove, snimajući skupove iznad glava okupljenih kako bi publika imala utisak da je broj prisutnih znatno veći nego što zaista jeste.

Piper dalje navodi da će najistaknutiji ekolozi, poput Kokanovića i Petkovića, iznositi najtvrđe poruke, preteći i pozivajući na spremnost da se žrtvuju. Oni će pominjati istorijske bitke, poput Cerske bitke, u pokušaju da medijski podignu ulog i ožive proteste, za koje Piper tvrdi da gube na zamahu.

Tokom četvrtka, Piper predviđa pojačanu medijsku pažnju na Nova S i N1, gde će se pojavljivati vodeći opozicionari i eko-aktivisti, uz podršku nekih desničara koji će pozivati na blokade za subotu.

Ipak, on ističe da će u petak već početi da se širi panika među organizatorima protesta, jer će priča o blokadama i protestima početi da "puca".

Subota je ključni dan u Piperovom planu, kada predviđa pojavljivanje lažnih anketa koje će pokazivati masovnu podršku protiv eksploatacije litijuma. Iako očekuje dve blokade sa nekoliko stotina ljudi, Piper veruje da protesti neće trajati dugo, jer će se okupljeni razići nakon manje od sat vremena.