AKTUELNO

Agencija za ocenu kreditnog rejtinga "S&P" Global Ratings povećala je kreditni rejting Republike Srbije na investicioni, na nivou "BBB-" sa stabilnim izgledima za njegovo dalje poboljšanje.

Mediji pod kontrolom Dragana Šolaka po svemu sudeći dobili su direktan zadatak da po svaku cenu umanje značaj dobijanja investicionog kreditnog rejtinga Srbije, o čemu svedoči i tekst koji je objavljen na portalu tajkunske televizije N1.

Nakon što je obelodanjeno da je Srbija po prvi put u istoriji dobila investicioni rejting BBB-, na portalu N1 na udarnom mestu objavljen je tekst pod naslovom "Peti oktobar 24 godine kasnije: Poraženi vladaju, građani iznevereni, a mladi u neznanju".

Ovaj tekst, čija je glavna teza da je 6. oktobra 2000. godine DOS trebao da se radikalno obračuna sa Aleksandrom Vučićem, objavljen je, dakle, samo nekoliko sati nakon što su obelodanjene vesti zbog kojih će Srbija ubrzano ekonomski napredovati u najskorijoj budućnosti.

Još su stavili sliku pogrešne agencije u opremu teksta o kreditnom rejtingu Srbije... Ali činjenica da smo dobili kreditni rejting na godišnjicu Petog oktobra, dok vladaju "poraženi", kako piše u Danasu, pa to treba da uđe u anale. NAJBOLJA SIMBOLIČKA OSVETA - Postignuto ono što oni nikada nisu uspeli!

Autor: Iva Besarabić