AKTUELNO

Serijom verbalnih napada i uvreda Dragan Đilas po ko zna koji put potvrđuje da je najveći među nasilnicima na srpskoj političkoj sceni. Ana Brnabić, koja je uz predsednika Aleksandra Vučića najčešća meta i žrtva njegove agresije zna dobro da se odbrani od takvog uličarskog siledžijstva, izjavio je član Predsedništva SNS-a Nebojša Stefanović.

- S obzirom da pominje i mene u talasima svojih besramnih napada, moram da ga podsetim da se obraća ljudima koji se ne plaše uličara i njihovih pretnji, nego ljudima koji na to znaju da reaguju, kao što znaju da se tada svaki uličar ućuti i podvije rep. Dragan Đilas je rodonačelnik nasilja kao sredstva političke borbe u Srbiji. Svaka njegova rečenica je napad i agresija, on nije sposoban da o politici govori rečnikom pristojnih ljudi. Đilas je arhitekta svih stotina napada na porodicu predsednika Vučića, porodicu Ane Brnabić, moju porodicu, na porodice svih časnih ljudi iz Vlade Srbije i iz SNS-a. Nikada nije rekao reč kada su pretili smrću porodici predsednika Vučića, kada su sa medija koje kontroliše sipali najogavnije laži, gađajući najbliže članove njegove porodice, naročito decu - istakao je Stefanović.

Kako kaže, cela njegova politička borba svodi se na mržnju i nasilje koje proizlazi iz te mržnje. Čak je i jednu od mnogih koalicija koje je pravio nazvao „Protiv nasilja“, baš zato da bi se njegovo i nasilje njegovih prijatelja pripisalo nekom drugom. Psihijatri bi rekli – projekcija.

- Đilas je nasilnik zato što ne može da shvati da odavno nije na vlasti, i da nikada neće uspeti da se vrati. Ali Đilas je bio nasilnik i dok je bio na vlasti. Policajac Dejan Stević je samo jedna od žrtava njegovog nasilja i bahaćenja, kada ga je kao visokog funkcionera zaustavio zbog saobraćajnog prekršaja, a Đilas ga napao uličarskim rečnikom i pretnjom da će ostati bez posla. I on nije jedini policajac kojeg je Đilas vređao. A vređao je i građane koji su se usudili da pitaju koliko je njihovog novca nestalo u Beogradu, dok je Đilas njime upravljao. O sramnom i bahatom upadu u zgradu Radio-televizije Srbije kao i o podršci koju je davao nasilnicima koji su pokušavali da upadnu u Skupštinu Srbije, ali i mnogim drugim izlivima nasilja, suvišno je govoriti - rekao je Stefanović i dodao:

- Nasilje je konstanta Đilasove politike, i kad je na vlasti i kad je u opoziciji. I to se neće promeniti. Ono što se isto neće nikad promeniti je želja ogromne većine u Srbiji da sa takvim političkim siledžijama ne želi da ima nikakva posla. Koliko god pretio, psovao i vređao na društvenim mrežama, a to radi svakog dana, ne može da zaplaši pristojne i vredne ljude Srbije koji sa ovakvim tipovima ne bi ni kafu popili, a kamoli da im povere državu na upravljanje.

- Naročito nikad neće moći da zapreti našem državnom rukovodstvu, a pre svega predsedniku Vučiću, jer Đilasov govor mržnje, psovke i nasilje tu „ne pale“. Takvi „fini maniri“ rade samo kod njegovih tužnih poslušnika iz političkih stranaka i medija kojima upravlja. Oni su naučeni na Đilasov kočijaški jezik i korbač, ali to je njihov izbor. Izbor Srbije je da se pred nasilnicima ne povlači i ne ostaje im dužna - kaže Stefanović.

Autor: Aleksandra Aras