AKTUELNO

Politički obračuni i demagogija koju slušamo sada, na temu najotvorenijeg nacionalnog pitanja, krajnje su degutantni, rekla je za Novo jutro potpredsednica Narodne skupštine Snežana Paunović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je mere za zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji, državnih i nacionalnih interesa u pet oblasti delovanja. Potom je održana hitna sednica Vlade na kojoj su ministarstva dobila konkretna uputstva i zaduženja koja treba da primene kako bi pomoć što pre stigla na Kosmet.

Paunović je, govoreći o pojedinim komentarima koji su došli od strane određenih analitičara i novinara, a koji govore da je za stanje na severu Kosova i Metohije kriv Vučić, rekla je da je to bilo i očekivano.

- Kod nas uvek ima dežurnih kritičara, i uvek nam je najlakše da okrivimo zvanični Beograd za stanje Srba na Kosovu i Metohiji, iako svi imamo duboku svest da to nije tačno - rekla je Paunović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, krajnje je vreme da ako je izostao plan 2008. da ga čujemo od njih 2024. godine.

- Trenuci, kakav je bio trenutak 2008. godine, ili još bolje 2004. kada se dogodio Pogrom, ti isti ljudi su bili u politici i imali su priliku da povuku neki politički potez - rekla je ona.

Ističe da su politički obračuni i demagogija koju slušamo sada, na temu najotvorenijeg nacionalnog pitanja, za nju krajnje degutantni.

Reditelj Ljubiša Ristić, rekao je da za njih postoji samo Velika Albanija i niko ne sme da pisne oko toga ništa tamo. Dodaje da tamo ništa ne sme da se pisne, dok je kod nas sasvim drugačija situacija.

Foto: TV Pink Printscreen

- Meni su opasni ovi koji ćute a ko zna kada će progovoriti i promeniti stranu - rekao je Ristić.

Karijerni diplomata Zoran Milivojević, rekao je da su svih pet mera relevantne, i dodaje da je suština u celoj priči da se više ne može ovako.

Kada je dijalog u pitanju, smatra da je pitanje da li će do njega uopšte doći.

Autor: Aleksandra Aras