AKTUELNO

Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić organizovao je prijem za učenike i nastavnike osnovnih škola i predsednike opština iz Republike Srpske i Crne Gore.

Obraćanje predsednika Vučića

Danas je praznik, praznika srpskog naroda ma gde on živeo i našema narodu u zemlji i u rasejanju svuda na našoj planeti - rako je vučić na početku svog obraćanja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Čestitma praznik, čestitam Dan srpskog jedinstva u nadi da ćemo to jedinstov umeti da gradimo i čuvamo baš kao i naš jezik- rekao je Vučić.

- Naša braća i sestre na KiM danas se raduju sa nama, srdačno ih pozdravljam i čestitam im prvima, baš njima, mnogo su pretrpeli i još mnogo moraju da pretrpe, kazao je Vučić podsetivši na najlepše boje srpske trobojke, ali i na najsvetlije istorijske trenutke koji su vodili ka našem pravu na slobodu i zastavu - rekao je Vučić.

- Naša snaga je u jedinstvu - naglasio je Vučić pozdravivši decu iz Srpske i Crne Gore i poručivši im da su Beograd i Srbija i njihova kuća, naša zajednička kuća uz poruku da uvek budu ponosni na svoje poreklo!

- Dobro došli, kući - poručio je Vučić đacima i njihovim učiteljima i nastavnicima.

Foto: TV Pink Printscreen

Obraćanje Petre Grahovac iz Bileće

- Danas kada slavimo Dan srpskog jedinstva, osećamo ljubav Republiek Srbije... Zahvaljujući vašoj brizi, mi upoznajemo Srbiju i bogatiji smo za jedno novo iskustvo koje je ispunjeno toplinom...

Danas na ovaj dan je i moj rođendan a zahvalna sam što mogu da se obratim predsedniku Srbije ..., poručila je mala Petra posle čega su deca preuzela svoje poklone.

Prijem je održan u 11 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Autor: Dalibor Stankov