AKTUELNO

Predstavnici Srpske liste vanredno se obraćaju u sedištu stranke u Kosovskoj Mitrovici povodom, kako su rekli, Kurtijevog terora.

- Danas se jasno videla da Kurti ne želi Srbe na severu KiM, i ovo je još jedan pokušaj etničkog čišćenja Srba. Nije reč ni o kakvim paralelnim institucijama, već o institucijama koje su okosnica za formiranje ZSO! Za etničko čišćenje nije kriv samo Kurti, već i njegovi sagovornici. Ovim gestom priterani smo uza zid - rekao je doktor Zlatan Elek.

Policija je danas, nešto posle 17 sati, upala i u zgradu Biroa Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u kojoj se nalazi i sediste Kosovsko-mitrovčkog okruga, te i prostorije Pokrajinskog PIO fonda. Specijalci su upali i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica.

U Leposaviću, policajci su upali u nekadašnju zgradu komiteta, u kojoj se nalazi Privremeni organ opštine Leposavić, Akademija strukovnih studija Kosovsko-metohijska, odsek Uroševac i Leposavić i Institut za srpski jezik i kulturu, gde su razvalili vrata koja su bila zaključana.

Kosovski specijalci upali su i u zgradu JSKP "Zvečan" u kojoj se nalazi Privremeni organ te opštine.

Autor: Iva Besarabić