AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u posetu beogradskog advokata Nemanju Berića koga su hrvatske vlasti uhapsile zbog pevanja patriotskih pesama.

Predsednik Vučić primio je Berića u zgradi Predsedništva nakon što je juče pušten iz hrvatskog zatvora posle 15 dana.

Podsećamo, beogradski advo­kat Ne­ma­nja Be­rić uhap­šen je 10. avgusta u Hr­vat­skoj na gra­nič­nom pre­la­zu Ba­ja­ko­vo i spro­ve­den su­di­ji za pre­kr­ša­je u Ši­be­ni­ku, ko­ji ga je osu­dio na 15 da­na za­tvo­ra, a ustaše su ga kinjile i maltretirale u zatvoru. Raz­log za hapšenje je bio taj što je Be­rić na svom Fej­sbuk na­lo­gu sni­mao se­be dok vo­zi i pe­va pa­tri­ot­ske pe­sme.

- Sa advokatom Nemanjom Berićem, Srbinom kojeg su hrvatske vlasti uhapsile samo zato što je Srbin. Nećete verovati, proveo je 15 dana u hrvatskom kazamatu samo zato što je u svom automobilu pevao pesmu Baje Malog Knindže. Neretko nam govore o evropskim standardima u vladavini prava, a ja se nadam da ovakve "standarde" nikada nećemo dostići. Obećao sam Nemanji i njegovoj supruzi Jani da ćemo na neki od sledećih koncerata Baje Malog Knindže zajedno da odemo. Znate već, zbog vladavine prava! - napisao je predsednik na zvaničnom instagram nalogu.

Autor: Dubravka Bošković