AKTUELNO

Ministarka privrede Adrijana Mesarović je u dvodnevnoj poseti Republici Srpskoj. Ona je danas učestvovala je na poslovnom forumu Republike Srbije i Republike Srpske. Mesarović je istakla da su privrednici most u saradnji oba resora i dodala da je više od 70 privrednika iz Srbije i Republike Srpske uzelo učešće na ovom forumu.

Dodala je da su Svesrpski sabor i Deklaracija privredu i ekonomiju prepoznale kao jedan od najvažnijih segmenata, a da je zahvaljujući politici koju vode Aleksandar Vučić i Milorad Dodik odnosi Srbije i Srpske postati sve intezivniji.

Foto: Foto/Ministarstvo privrede

Ona se sastala sa Miloradom Dodikom i ministrom Vojinom Mitrovićem i naglasila da će se oba ministarstva posebno baviti poteškoćama sa kojima se privredni subjekti suočavaju kako bi se stvorili dobri uslovi za dalje inteviziranje saradnje obe zemlje.  

Foto: Foto/Ministarstvo privrede

„Postoji velika zainteresovanost investitora i sa jedne i sa druge strane i zato smo na ovom forumu detaljno razgovarali sa privrednicima iz Republike Srpske. Potencijal najviše vidimo u prerađivačkoj i prehrambenoj industriji, ali svaka investicija nam je važna i spremno ćemo dočekati nove investitore“, rekla je Mesarović. 

Foto: Foto/Ministarstvo privrede

Ministarka je izjavila da su Srbija i Republika Srpska okupljene oko iste ideje i da se raduju međusobnim uspesima. 

„Imamo isti pogled na budućnost i dve vlade će u narednom periodu raditi na produbljivanju saradnje i što većem privlačenju novih investicija“, poručila je ona.

Autor: Aleksandra Aras