AKTUELNO

Poslanici Skupštine Srbije nastavili rad tako da su na jučerašnjoj sednici održali raspravu o 60 zakonskih predloga, među kojima je Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda. Prvog dana zasedanja dominantna tema među poslanicima – rudarenje litijuma. Opozicioni poslanici ponovo su pokrenuli temu oko raspisivanja novih parlamentarnih izbora.

Đorđe Milićević, ministar bez portfelja rekao je za Pink da opozicija kada nema temu i o čemu da govori i da se obrati i ponudi nešto građanima onda pokreće temu vanrednih parlamentarnih izbora, a pri tome moli boga da do tih izbora ne dođe.

- Tako su juče umesto da govore o nečemu što je nacionalni i državni interes i priči o Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda oni pokazali da im do toga uopšte nije stalo, a videli smo i čuli govor mržnje, pretnje i uralanje pojeidnih poslanika - kaže Milićević.

Na žalost to je postala redovna pojava kod opozicije - kaže Milićević osvrćući se i na pretnju profesorke Biljane Stojanović koja kaže Vučiću će narod presuditi.

- Oni to izgovaraju i u kontinuitetu to čine i rade i pokušavaju da na taj način da stvore atmosferu linča - dodaje Milićević.

Milićević kaže da je sve vreme govorio za Srbiju protiv nasilja da je to zapravo Nasije protiv Srbije.

Branko Radun, analitičar, rekao je za Pink da je ideja opozicije da dobiju neki poen dodajući da je Skupština ovde kolateralna šteta.

Foto: TV Pink Printscreen

- Neki i ne znaju bolje da se ponašaju nego što se ponašaju u Skupštini, oni to vide kao neku seosku birtiju, Ćuta se ponaša kao da je u nekoj seoskoj kafani - kaže Radun.

Kako je rekao to su pod navodnicima intelektualci ali sa takvim pričama koje vređaju dostojanstvo i crkve i naroda.

Autor: Dalibor Stankov