AKTUELNO

Kampanja protiv Srbije i predsednika Vučića ne jenjava. Napadi svakodnevno dolaze iz Sarajeva, Podgorice, Zagreba, i Prištine.

Nenad Stevandić, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je za Pink da je vrlo zanimljivo tog dizanje tempa koje se inteziviralo nakon 11. što je rezultat najpre neznanja.

- Radi se o ljudima koji su oskudni i sa geopolitičkim, istorijskim i političkim znanjem i koji svoj opstanak u političkoj orbiti u BiH zasnivaju pokušavajući da dobiju neke odgovore od Vučića jer njih niko ne čuje - kaže Stevandić.

Druge njihove karakteristike kod njih je ljubomora dodaje Stevandić.

- To su ljudi koji ne dobacuju nigde i čija reč se ne čuje nigde, koji samo zloupotrebom tragedije vlastitog naroda mogu da odašilju poruke koje će se videti u etru - kaže Stevandić.

Kako je rekao oni nemaju nikakve materijalne projekte, ništa nisu ostavili, nisu pravili mostove, bukvalno ništa.

- Ako ćemo biti pametni i analizirati zadnjih deset godina da Vučić nije vodio izbalansiranu politiku i da nije izbegavao zamke sukoba na Balkanu bi bio ponovo rat - zaključio je Stevandić.

Foto: TV Pink Printscreen

Bojan Bilbija, urednik političke rubrike Politike, govoreći o poslednjim napadima na našu zemlju i njega rekao je da da već mesecima iz Sarajeva i iz Prištine dolaze izjave da Srbija sprema još jedan genocid.

Kako je rekao Kurti već mesecima priča kakoa Srbija odnosno Vučić priprema agresiju na Kosovo i Metohiju i to po nalogu Putina.

On dodaje da bi sa tim lažima oni želeli da zapad gradi svoju politiku prema njima i Srbiji i da na taj način zaustave Srbiju u bilo kakvom napredku.

Petar Đurđev, istoričar, rekao je da je predsednik Vučić upozoravao da nas čeka teško leto i da nas čeka zategnuta diplomatska aktivnost.

Foto: TV Pink Printscreen

- Niko ne želi na Balkanu jakog lidera i jake države, njima odgovaraju poslušni piuni kako bi mogli da ostvaruju svoje političke i ekonomske ciljeve - naveo je Đurđev.

Đurđev kaže da aktiviranje svih ovih narativa govori da neko želi da ponovo potpali plamen rata na Balkanu.

Autor: Dalibor Stankov