AKTUELNO

Bivši obaveštajac Božidar Spasić je analizirajući o atentatu na Donalda Trampa ocenio da nije bilo zaštitnih prostenova, te je reč o propustu obaveštajnih službi.

- Sada se češljaju arhive. To što se lice koje je već jednom pokušalo da izvšri atentat na tada predsednik Donalda Trampa našlo na njegovom skupu je propust obaveštajnih službi - naveo je Spasić za Jutro sa dušom Jovane Jeremić.

Sada pristižu nove informacije...ovo možemo nazvati i pokušajem preuranjenog državnog udara u SAD, jer je reč o pokušaju likvidacije čoveka za koga sve procene govore da bi došao na vlast

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo je pokušaj da se spreči i njegov dolazak na vlast. Imamo jednog napadača, ne znamo da li je još neko bio u zasedi. Ovo je školski primer atentata - rekao je Spasić i dodao nije bilo puno ljudi na skupu, nekoliko hiljada.

- Lokacija za atentat je odlično izabrana. Sve ukazuje da organizacija zaštite olako shvaćena, jer su postojale indicije da bi moglo doći do napada. Na mestu gde se nalazio pucač moralo je biti snajpersko gnezdo - ocenio je Spasić.

Autor: Snežana Milovanov