AKTUELNO

Kaže da ne zna drugačije da radi nego da da 100 odsto sebe, dodaje da mu nekada zameraju da unosi suviše emocije, ali da je njegov cilj da ostavi nešto iza sebe. Gost podkasta „ Bez ljutnje, molim“ autorke i voditeljke Gordane Uzelac, bio je ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić.

- Meni je stalo do posla koji radim i jedino tako mogu i da ga radim, ali dok ga radim radiću ga ovom istom energijom. Skoro me je drug pitao kako imam istu energiju kao 1984. godine – rekao je Vesić.

Dodaje da poštuje rad njegovih kolega i smatra da svim imaju istu priliku da nešto urade.

- Kada pogledate Beograd u kome sam bio pre ovoga, setite se kako je nekada izgledala Slavija, a kako izgleda danas. Kada prođete tuda, i vidite kako to izgleda sada, onda je jasno šta hoću da kažem kada pričam da je lepo kada ostavite nešto iza sebe – rekao je Vesić.

Ističe da su napravili fontanu kao što to postoji i u drugim gradovima po svetu, i danas to mesto izgleda svetski.

Podseća i na Kosančićev i Obilićev venac i to kakvu oazu danas imamo tamo i pešačku zonu.

Foto: Pink.rs

- Sećamo se i Topličinog venca gde su bile i demonstracije da se spreči rekonstrukcija, a danas je to jedan od lepših delova. Takođe, stanovi su postigli višu cenu. Savski trg je izgledao kao štajga, a vidite kako je to danas. Kao i park Ušće, nije ranije imao ništa, a sada ima sadržaj – rekao je Vesić.

Kako kaže, ako bi govorio o onome što sada radi, izdvojio bi puteve, Moravski i Fruškogorski koridor, iako su oni počeli da se rade kada on nije bio ministar, dodaje da su tu i putevi koji sada počinju da se rade i u kojima je učestvovao od početka.

- To je „Osmeh Vojvodine“ 186 km dugačak, koji jedan od najvažnijih puteva koje ćemo imati na severu zemlje, zatim, Zrenjanin – Beograd, rekonstrukcija pruge Pančevo – Subotica, pa zatim Karađorđe, brza saobraćajnica Novi Pazar – Kraljevo, pa Nova varoš – Duga poljana. Takođe, tu je i brza pruga, kao i sve drugo što se radi predstavlja pravi tehnološki iskorak Srbije – rekao je Vesić.

Foto: Pink.rs

Kako kaže, to jeste vizija predsednika Vučića koji je to osmislio i omogućio da zemlja ima dovoljno novca da to može da radi, dodaje da je srećan što je deo tog tima i što može jednog dana da kaže da je u tome učestvovao.

Vesić je rekao da smatra da radi dobar posao i ističe da nije neko ko bi radio svaki posao.

- Mislim da ne postoje ministri opšte prakse, ne možete da budete ministri deset resora. Morate da organizujete posao, da ga poznajete, sa te strane ne bih mogao da radim svaki i sa ovim poslom sam zadovoljan – rekao je Vesić.

Ministar je rekao da ne postoje stvari na koje nije ponosa, dodaje da postoje samo stvari koje je možda mogao bolje da uradi.

Foto: Pink.rs

- Svi učimo dok smo živi, ako se ne menjate osuđeni ste na propast – rekao je Vesić.

Gordana Uzelac, zaštitno je lice Pink Televizije godinama, a neprikosnovena novinarka i voditeljka vodiće dva puta mesečno podkast pod nazivom "BEZ LJUTNJE, MOLIM SA GORDANOM UZELAC".

Gordana u podkastu razgovara o društveno-političkim temama sa svojim sagovornicima i nema sumnje da će naši čitaoci, ali i gledaoci dobiti odgovore na mnoge aktuelne teme današnjice iz oblasti informative.

Podkast "BEZ LJUTNJE, MOLIM SA GORDANOM UZELAC" realizuju autorka Gordana Uzelac i glavni i odgovorni urednik podkasta Nemanja Pajić.

Autor: Aleksandra Aras