AKTUELNO

On godinama unazad obavlja najvažnije državne funkcije, u mladosti je hteo da bude i odbojkaš i glumac, a bio je i novinar. Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić, gost je podkasta „ Bez ljutnje, molim“ autorke i voditeljke Gordane Uzelac.

- Nisam razmišljao o tome da budem političar, mislim da je to nešto što se samo desi u životu. Moji planovi su bili drugačiji. Kada sam upisao Pravni fakultet upisao sam međunarodne odnose, hteo sam da budem advokat koji se bavi međunarodnim pravom. Izgleda da sam ipak predvideo da će međunarodno pravu u narednim decenijama biti veoma važno – rekao je Vesić.

Kako kaže, kasnije sam i kao student radio kao novinar, a početkom 90-tih godina, boravak u politici za njega je, kako objašnjava bio privremen, ali je ipak potrajalo i na kraju postalo posao.

Na pitanje voditeljke šta bi Goran novinar pitao Gorana ministra, Vesić je rekao da bi ga pitao sve što smatra da treba, jer kako kaže, političari treba da odgovaraju na sva pitanja i treba da budu spremni da odgovore na svako postavljeno pitanje.

- Zaista mislim da i pitanja koja bi neke moje kolege mogle smatrati možda teškim ili bi probali da ih izbegnu, smatram da je bolje da se na njih odgovori, jer odgovorom ustvari pokušavate da razrešite neku dilemu koja postoji u javnosti – rekao je Vesić.

Kako kaže, nema nikakav problem sa tim i poštuje pravo novinara da sve pita.

Foto: Pink.rs

Takođe, dodaje, nikada ne traži pitanja unapred, ono što smatra neprikladno jeste to što su kod nas pojedini novinari razumeli da je sloboda novinarstva da prekidaju sagovornika i da ulaze u raspravu sa njim.

- Zna se šta je čiji posao, onoga ko radi intervju i onoga ko odgovara. Novinar nije učesnik u dijalogu i ne bavi se politikom. Neki misle da treba da se raspravljaju sa svojim sagovornikom i da imaju svoj vrednosni stav što nije normalno – rekao je Vesić.Kako kaže, nije sloboda novinarstva da se sagovornik prekida posle dve rečenice.

Foto: Pink.rs

Gordana Uzelac, zaštitno je lice Pink Televizije godinama, a neprikosnovena novinarka i voditeljka vodiće dva puta mesečno podkast pod nazivom "BEZ LJUTNJE, MOLIM SA GORDANOM UZELAC".

Gordana u podkastu razgovara o društveno-političkim temama sa svojim sagovornicima i nema sumnje da će naši čitaoci, ali i gledaoci dobiti odgovore na mnoge aktuelne teme današnjice iz oblasti informative.

Podkast "BEZ LJUTNJE, MOLIM SA GORDANOM UZELAC" realizuju autorka Gordana Uzelac i glavni i odgovorni urednik podkasta Nemanja Pajić.

Autor: Aleksandra Aras