AKTUELNO

Uznemiravajuće vesti stižu sa Kosova i Metohije mediji pišu da Kurti dronovima prati svaki korak Srba i da tako vrši totalni nadzor i torturu nad preostalim sprskim življem.

Profesor dr Boris Bratina sa Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici reakao je za Pink da to znači da su Albanci preuzeli taj deo posla od Međunarodnih snaga.

Kako je rekao i do sada smo imali dronove ali su ih puštali uglavnom pripadnici KFOR-a, sada vidimo da će i Albanci to da rade.

- Na Kosovu i Metohiji se događa totalno nasilje jer ne samo da ne možemo da unesemo hranu na Kosovo i Metohiju, nema srpske robe, nema dinara - kaže Bratina.

Dodaje da Srbi koji su ostali na Kosovu i Metohiji i pored sve muke neće otići.

- Ljudi sa Kosova i Metohije ne žele da odu, neće da odu i svaka nova mera makar nemali dinara, makar nemalo naše robe - kaže Bratina.

Srba Filipović, analitičar, rekao je da je situacija na KiM zaista tragična za naš narod, sve što se događa je vrlo loše.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kurti ne odustaje od svoje agende ne samo samozastrašivanja i zaplašivanja Srba već i etničkog čišćenja kada su Srbi u pitanju. Time što pucate, hapsite, presuđujete, time činite etničko čišćenje - navodi Filipović.

On je dodao da u svakom narodu imate izdajnike i imate one koji se zaiste bore za interese svog naroda, neko pogrešno, neko na pravi način, ali se bore za interese.

Autor: Dalibor Stankov