AKTUELNO

Siniša Mali, ministar finansija, otkrio je u emisiji 'Ami G Show' da je zamalo zaveo Hilari Svonk, američku glumicu na Rolan Garosu 2016. godine pošto su zakazali čak "dejt" na US openu koji je "osujetio" ni manje ni više nego Aleksandar Vučić, tadašnji premijer.

Poznato je da je Mali uslikan pre osam godina u društvu lepe glumice tokom finala najpoznatijeg teniskog turnira na šljaci koji je Novak Đoković, najbolji srpski teniser, tada po prvi put osvojio.

- Sticajem okolnosti, nije baš sticaj okolnosti, ali neka bude da jeste, Hilari Svonk i ja smo sedeli zajedno jer sam ja prvi došao i gledao sam gde ko sedi i gledao sam gde da se namestim, ako je moguće, pored nekoga. Prepoznao sam je - naveo je Mali.

Kako je rekao, postoji nekoliko interesantnih stvari u vezi sa tom situacijom koje "ne zna mnogo ljudi".

Foto: TV Pink Printscreen

Mali je kazao da je "izmišljao i levo i desno" samo da bi razgovarao sa Hilari Svonk

- Naravno, relativno mlad, ja sam seo pored nje i naravno krenuo je razgovor. Malo gledamo tenis i sad vi na Rolan Garosu dobijete šešir zbog onog sunca. Ja sam stavio šešir i telefon dole i pokušavam da započnem konverzaciju i vidim ja da to lepo ide. Naravno da budem iskren, ja sam dao sve od sebe. Znači sve sam dao i izmišljao i levo i desno i ovako i onako. Ide sve to dobro i završi se Rolan Garos i mi se dogovorimo da se vidimo u Americi - otkrio je Mali.

Ministar finansija je potom ispričao šta se dogodilo kad je po završetku meča uzeo mobilni telefon i video da ga je zvao Vučić.

Mali je otkrio da ga je tokom meča Vučić zvao "sto puta", ali da je telefon držao ispod šešira

- Zvao me je sto puta. Nisam znao da će to biti na RTS-u. Nekako su prikazivali nju i sticajem okolnosti i mene. Ja nisam gledao telefon, ništa nisam video jer sam se trudio oko nje. Kako sam ga zvao, tako je krenuo: "Šta ćeš ti tu, otkud ti tamo?". Ja sam mu kazao da je Nole pobedio i da je sve super. Međutim, sačekao je on mene na sledećem koraku - kazao je Mali s osmehom.

Potom je dodao kakav je sledeći korak planirao sa slavnom glumicom.

Foto: TV Pink Printscreen

Mali je kazao da je dogovorio "dejt" sa Hilari Svonk na US openu, ali da ga je Vučić poslao u Teheran umesto u Njujork

- Hilari Svonk i ja samo se dogovorili da se nađemo na sledećem US Openu. Međutim, Vučić mi je rekao da treba da idem u Teheran kao gradonačelnik Beograda da potpišem neki sporazum. Išao sam baš tih dana kad je trebalo da idem u Njujork. To nisam mogao da objasnim. Kazao sam da idem u Iran, u Teheran umesto u Njujork. To je bilo moje objašnjenje i to više niko nije mogao da prihvati, da kupi i to je bio kraj. Sticajem okolnosti je baš dan, dva nakon Rolan Garosa raskinula sa dečkom - rekao je Mali.

Na pitanje voditelja da li su bili na "ivici da se smuvaju" Siniša Mali je kroz osmeh odgovorio da je predsednik to sprečio.

Siniša Mali otkrio je kroz smeh da ga je Vučić sprečio da smuva Hilari Svonk

- Ali ja sam dao sve od sebe - poručio je Mali.