AKTUELNO

Pre dva dana, islamistički portal Slobodna Bosna objavio je tekst u kojem se predsednik Srbije Aleksandar Vučić, optužuje za učešće u "genocidu". Ova teška i neosnovana optužba brzo je našla svoj put do opozicionog portala Danas, koji ju je odmah preneo, što jasno ukazuje na koordinisanu kampanju protiv Vučića.

Nema sumnje da je Aleksandar Vučić postao glavna meta. Razlog za ovakve napade leži u njegovoj odlučnosti da se bori za istinu i odbranu svog naroda i države. Tokom proteklih meseci, Vučić je hrabro iznosio istinu pred međunarodnom zajednicom, ne skrivajući se i ne povijajući glavu pred pritiscima. Njegov beskompromisan stav doneo mu je neprijatelje među onima koji bi radije videli Srbiju oslabljenom i pokornom.

Vučićev stav da se istinom i moralom treba boriti za prava Srbije već je doneo rezultate, i pre glasanja u Ujedinjenim nacijama, bez obzira na ishod. Ovakva odlučnost nije mogla proći neopaženo, i upravo zbog toga je postao meta napada.

Da je Vučić izabrao drugačiji put, da je ćutao ili pobegao kao neki drugi lideri u kriznim trenucima u "Rumuniju", možda bi izbegao ove napade. Ali njegovo nepopustljivo držanje i borba za istinu doveli su ga u situaciju da bude meta broj jedan. Ovo je cena koju Vučić plaća za svoju hrabrost i posvećenost.

Ova koordinisana kampanja protiv Vučića pokazuje koliko je njegova borba važna i koliko je njegov uspeh trn u oku onima koji bi želeli drugačiji ishod za Srbiju. Vučić će, bez sumnje, nastaviti svoj put, jer podrška naroda i moralna pobeda su na njegovoj strani.