AKTUELNO

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, izrazio je oštro nezadovoljstvo najavom da će u Ujedinjenim nacijama uvodnu reč o rezoluciji o Srebrenici imati Nemačka, podsećajući na zločine koje je ova zemlja počinila tokom Drugog svetskog rata, uključujući masakr u Kragujevcu 1941. godine, kada je nemačka vojska streljala više od 3.000 đaka i civila.

- Uvodnu reč u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija o rezoluciji o Srebrenici daće niko drugi do Nemačka. Ja očekujem da će nemački diplomata da počne uvodni govor sa septembrom 1941. godine i streljanjem đaka u Kragujevcu, kada je ta država Nemačka, najveći sponzor rezolucije o Srebrenici, streljala preko 3.000 đaka i civila - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Markovic Palma i dodao:

- Nemačka je izvršila najveće zločine u istoriji čovečanstva i oni sada pokušavaju da nekim drugim, čisto političkim rezolucijama, stave ad akta svoje zločine. Da li to Nemačka stavlja u isti plan Srebrenicu i Aušvic. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima podršku Jedinstvene Srbije i cele Srbije u borbi protiv međunarodne nepravde i šaljem poruku predsedniku Vučiću "izdrži".