AKTUELNO

Goran Karadžić, član Srpske napredne stranke, dao je punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uoči njegovog govora u Ujedinjenim nacijama o situaciji na Kosovu i Metohiji. Karadžić je takođe istakao važnost borbe protiv sramnog nacrta rezolucije o genocidu u Srebrenici, koju pokušavaju da na dnevni red proguraju Nemačka i Ruanda.

- "Gde čuli i ne čuli" kakve god bile odluke koje ćete vi veliki, a naši "saveznički-prijatelji" doneti o srpskom narodu, svesni smo svi, da formalno pravno neće biti validne!!! Igrate se i sa svetskom istorijom, i sa međunarodnim pravom, ali i sa integritetom jednog "malog" po broju ljudi, ali svi vi to dobro znate - hrabrog, ponosnog, mirnodopskog, slobodarskog i sa ogromnom dušom srpskog naroda!!! - rekao je Karadžić i dodao:

- Kroz istoriju, ali i poslednjih decenija smo samo branili sebe i svoju državu, a i svedoci smo svi da odbranismo naše verske svetinje i srpsku imovinu, pa zar neko može i na trenutak da pomisli da nećemo braniti i naravno odbraniti, u celosti najveću koju imamo - svoju majku državu Srbiju!!! Nego vi "patrijotski" kvislinzi, sve što pričaste, potpisaste, odradiste i nastavljate da radite, samo ćete svim tim uklesati sebe na istorijsko smetlište - postaliste nikogovići!!! Ali sami ste "držali i taj klin i taj čekić - sami ste i jurili u te ambise i sami ste pali i padate u iste."

- Gledajte i slušajte i vi, kao što će i ceo svet da vidi i čuje, svetskog državnika i istorijsku ličnost, a hvala milom Bogu što je baš on, naš predsednik i pravi srpski domaćin - kako se mirnodopski, ali najhrabrije brani naša državnost i ceo slobodarski srpski rod!!! Sreća prati baš takve - najhrabrije, što on i jeste, a sve će vrlo brzo doći na svoje mesto i kako možemo uvek da čujemo, ali i svojim očima, sve ćešće na svim "semaforima" i vidimo - pobeđuje i pobediće Srbija!!! Samo da nuklearnog rata ne bude!!! Uzdravlje, živeli i živela naša majka država Srbija, sa baš ovakvim vođenjem velikog Aleksandra Vučića - zaključio je Karadžić.