AKTUELNO

Zašto se američki državljanin Danijel Korbet, koji je pre nekoliko dana uhapšen, krio u štek stanu u Beogradu sa pištoljem na kojem je izbrisan serijski broj pitanje koje okupira srpsku javnost.

Mediji pišu da je reč o bivšem američkom marincu, pripadniku elitne jedinice Foke, a postoji sumnja i da je reč o istoj osobi koja je zaposlena u američkoj firmi Rejven Militari čiji je suvlasnik Džej Futlik, specijalni asistent Bila Klintona.

Foto: Printscreen

Profesor fakulteta bezbednosti Miroslav Bjegović je gostujući u emisiji Novo jutro ocenio da čovek takve prošlosti, bivši vojni specijalac, sigurno nije došao u Beograd slučajno i turistički.

- Naravno da je došao po određenom zadatku i sa jasnim ciljem. Treba da vidimo ko je naručio dolazak tog čoveka. Prema određenim saznanjima, on je spoljni saradnik CIA, a njegova uža specijalnost je tiha likvidacija, tako da možemo zalključiti šta je bio cilj dolaska u Beograd – naveo je Bjegović.

Kako je dodao, postavlja se pitanje da li je trebalo da izvrši ubistvo visokopotzicionirane državne ličnosti u Srbiji ili je naručen sa ciljem rešavanja mafijaških obračuna, kako bi se obezbedila prevlast određenog nako-klana.

Foto: Printscreen

Profesor fakulteta bezbednosti Radomir Milašinović je za Novo jutro naveo da to što je izbrisan serijski broj na pištolju budi sumnju da je dobio tajni zadatak da nekoga likvidira.

-Naše bezbednosne službe su dužne da ga prate i pokriju i pratnjom i prislušivanjem. To je osnovna praksa svih koji su zaduženi da takve i slične ljude. Sumnju je navukao svojom prošlošću i delatonošću, jer je reč o ljudima koji izvršavaju specijalne zadatke – naveo je Milašinović.

#Amerika

#Bezbednost

'