AKTUELNO

Jaka vojska je preventivno sredstvo i odvraćajući faktor protiv svih neprijatelja, rekao je PINK politikolog Uroš Nikolić.

Komentarišući prikaz naoružanja i vojne opreme koji se juče dogodio, Nikolić je rekao da je po njegovom ličnom mišljenju to najvažnija tema danas.

- Srbija se ne sprema za ratove, nema govora o nekom pripramanju za to, već naprotiv. Mi osnažujemo našu vojsku, jer bez jake vojske nema ni jake države, a ona je takođe preventivno sredstvo i odvraćajući faktor protiv svih neprijatelja - rekao je Nikolić.

Kako kaže, samo pratimo trendove koji se dešavaju u svetu i gledamo šta se dešava, dodaje da smo svedoci naoružavanja i takozvanog Kosova, kome oružje stiže sa više strana.

Foto: TV Pink Printscreen

- Međutim, možemo biti ponosni sa onim što smo juče mogli da vidimo i u našoj zemlji - rekao je Nikolić.

Novinar Aleksandar Gajović, rekao je da je geopolitička situacija u svetu veoma komplikovana i napeta, pri tom, dodaje, ne misli samo na Bliski istok.

Kako kaže, najviše smo zabrinuti činjenicom da Amerika naoružava takozvano Kosovo.

- Bojim se i ne bih želeo da se desi ono što se desilo u sukobu između Hamasa i Izraela, Amerika je dosta bila pristrasna u tom sukobu, pa se plašim da se ne preslika takva situacija i ovde kod nas - rekao je Gajović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, upravo ovo što smo juče mogli da vidimo u Srbiji, odraz je svih dešavanja. Dodaje da je Srbija pripremnjena da brani svoju zemlju, a na neki način će se i brojčano povećati vojna strategija, time što će se najverovatnije vojni rok vratiti u Srbiju.

- Lično se za tu odluku zalažem već godinama - rekao je Gajović.

Autor: