AKTUELNO

Vučić je garant Nikolićeve budućnosti.

Politički analitičar Dragomir Anđelković istakao je da objektivno možemo biti sigurni da velikih lomova unutar zemlje neće biti.

-Unutar same Srbije nema razloga za veliku brigu- naglasio je on gostujući na Tv Pink.

On je, komentarišući ponašanje predsednika Tomislava Nikolića u poslednje vreme, ocenio da je po malo nervozan i da razmišlja o svom narednom mandatu.

-Nikolić je svestan da mu je relativno nizak rejting i kao da svojim potezima traži od premijera Srbije Aleksandra Vučića podršku i garanciju da će i dalje ostati predsednik- rekao je Anđelković, dodajući, da je u nekim svojim postupcima nekonstruktivan.

-Nikolić kao da priziva državne sukobe, a ta vrsta sukoba je nepotrebna Srbiji, jer sukobi nikome neče doneti ništa dobro - objasnio je ovaj politički analitičar.

On je na Vučićeve izjave  da će uvek podržati pravo predsednika Srbije Tomislava Nikolića da kritikuje vladu, ali da na te kritike neće odgovarati i da neće da komentariše njegove savetnike, rekao da premijeru nije cilj sukob, da ima poštovanje prema predsedniku, kao i da smatra da te stvari pre svega dolaze iz krugova oko Nikolića.

-Verujem da će Nikolić shvatiti tu poruku da bi uspešno funkcionisao. Njemu je neophodna puna saradnja sa Vučićem. Postoji jedan kriterijum uspeha, a to je rejting, ako nemate visok rejting ne možete na političkoj sceni da igrate značajnu ulogu - naglasio je Anđelković, istakavši da je Vučić garant Nikolićeve budućnosti, da on ne može sebi ni Srbiji da garantuje ništa dobro izazivanjem nepotrebnih ekscesa.

Na pitanje da li je Nikolić Vučiću opozicija, Anđelković je rekao da to ne može biti opcija, jer je on predstavnik izvršne vlasti.

Anđelković je takođe govorio i o jučerašnjem sastanku premijera i ministra spoljnih poslova i lidera SPS-a Ivice Dačića istakavši da je bilo važno da on sedne za sto sa premijerom i da kaže šta on zastupa, a šta su ispadi pojedinaca u njegovoj stranci.

-Dačiću  je bilo bitno da iskaže da prati kurs koji je Vučić odredio u Vladi. SNS drži ključeve formiranja Vlade i bilo je bitno da kaže da je u tom čamcu i da ne kalkuliše o mogućnosti da iz njega izlazi-objasnio je Anđelković.

Na naslov "Večernjih novosti" - "Republički izbori ako bude harange!", Anđelkovič je rekao, da opozicioni krugovi stalno napadaju i traže izbore, što je njihovo legitimno pravo, ali da se opozicija nikada ne pita da li su oni zaista potrebni državi i da li je Srbiji jedno vreme potrebna stabilnost.

-To je ta haranga, nepotrebno talambasanje, a niste sposobni da izađete na crtu- objasnio je Anđelković, istakvši da će harange biti.

Autor: Č. Nikolić

'