AKTUELNO

Napad na Ivicu Dačića, najboljeg ministra spoljnih poslova Srbije u istoriji, je napad na Srbiju, izjavio je Palma.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Markovć Palma ocenio je da je jedan deo opozcije u Srbiji usmeren protiv sopstvene dražve, a kaok je ocenio, tako nešto se ne dešava u svetu.

"Tako nesto sto je danas izgovorila narodna poslanica u Skupštini Srbije, kojoj neću ni ime da pomenem, jer ni toi ne zaslužuje, nisu izgovorili ni Ramuš Haradjnaj,ni Bevdžet Pacoli ni Hašim Tači, a ni Aljbin Kurti. Da ima grama istine u njenim rečima albanski političari sa Kosova bi prvi na takav način pokušali da odbrane svoje stavove. Ali oni znaju da razlog povlačenja priznanja takozvane nazvisnosti Kosova nije novac, nego međunarodno pravo i pravda. Svaka država na svetu ima opoziiju, ali nijedna opozicija na svetu ne napada svoju državu", izjavio je Palma. 

On je za izjavu Zamenice lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Marinke Tepić, koja je optužila ministra spoljnih poslova Srbije da je prikupio novac od trgovaca oružjem kako bi povukao priznanja tzv. države Kosovo, okarakterisao kao najnići nivo svetske politike.

"Izjava te narodne poslanice je dno dna, najniži nivo u istoriji i domaće i svetske politike. Sada je jasno zbog čega deo opozicije u Srbiji hoće da bojkotuje izbore u Srbiji, a izašao je na izbore na Kosovu i Metohiji. Ali gde god ima Srba oni ne mogu da predju cenzus. Čak im ni Haradinajeva teroristička mašinerija na Kosovu nije pomogla. Ta izjava je čist politički terorizam prema svojoj državi i svom narodu, ako oni uopšte Srbiju smatraju svoju državom i građane Srbije svojim građanima. Bilo je raznih opzicija u Srbiji, ali ovako nisko do sada niko nije pao. Vi ste gospodo iz opzicije rasprodali Srbiju. Vi ste politički profiteri i u miru i u ratu. Sta hocete bre ? Nema više, ENDE", poručio je Markovć i zaključio : "Ivica Dačić zaslužuje najviša odlikovanja drćžave Srbije i njenih građana", zaključio je Dragan Marković Palma.

#Dragan Marković Palma

'