AKTUELNO

Predsednik Srbije jutros je na sastanku u Patrijaršiji informisao patrijarha Irineja o platformi koju je Priština donela prethodne nedelje. Vučić je rekao da je patrijarhu preneo opasnosti koje ta platforma nosi, ali mu je poručio i da će Srbija nastaviti da se bori za svoj narod na Kosovu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica vlade Ana Brnabić i potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastali su se jutros s patrijarhom srpskim Irinejom i Svetim arhijerijskim Sinodom Srpske pravoslavne crkve.

- Imamo isto mišljenje o tim problemima i isto mišljenje o načinu kako da reagujemo. Smatram da su ovakvi sastanci poželjni. Kako se problem javljaju, tako da budemo upoznati i da delujemo – poručio je patrijarh Irinej nakon sastanka sa predsednikom Vučićem.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je rekao da je patrijarhu dao da vidi kosovsku platformu i informisao ga o postupicima Prištine.

- Ova platforma je poruka koliko neko ne želi da nastavi sa dijalogom. Mi smo prikazali patrijarhu koliko je teška situacaja u kojoj se Srbija nalazi. Mi smo uprkos ekonomskom napretku i želji da nastavimo da napredujemo mislili da neko to podržava. Mi ćemo da nastavimo da podržavamo naš narod na KiM, ne ostavljamo ih na cedilu – poručio je Vučić.

Foto: Tanjug

Kako je rekao, predsednik se obratio i međunarodnoj zajednici iznevši problem po pitanju dijaloga.

Ono što Priština radi je uvreda za zdrav razum. Nisam dobio podršku. Nažalost, neki iz Srbije su sa njima učestvaali u kriminalnim radnjama. To nam ukazuje na njihve nove akcije. Naš je posao da smo uvek spremni za razgovore. Taj trik gde bi oni nas uveli u priču da oni nešto čine, da nam čine uslugu ako ukinu takse, to neće da gledaju. Ako su ovo uslovi za dijalog, nemoj da gubimo vreme – poručio je Vučić, zavhalivši još jednom Patrijarhu što je saslušao.

#Aleksandar Vučić

'