AKTUELNO

Stana Vuković, naša trofejna rukometašica, kasnije novinarka, a sada Nikolina majka, u emisiji "U društvu najboljih" je govorila o svojoj karijeri, reprezentaciji, o svom pozivu novinara, ali i o tome da nikada nije kasno da se ostvarite u ulozi majke.

Stana Vuković je pored brojnih uspeha koje je nizala u sportskoj karijeri najponosnija na period života kada se ostvarila kao majka. Ona je kod voditeljke Jovane Nerić opisala kako je izgledala njena borba za potomstvo, i to u 50. godini života.

Foto: TV Pink Printscreen

Njih dve su se na samom početku razgovora dotakle intervjua koji su radile pre nekoliko godina, a u kom je Stana otkrila da su je mnogi zaboravili, što je tokom ovog razgovora demantovala:

- Javili su se mnogi, rekli su da me nisu zaboravili, ali nisu hteli da mi smetaju zbog deteta. Nikola sada ima 6 godina, krenuo je u predškolsko... Lakše je, ali to nije ništa naspram onoga što sam doživela kada sam ga rodila - rekla je ona.

Foto: TV Pink Printscreen

- Volim da podelim svoju priču sa devojkama i ženama koje ne mogu još da se ostvare u ulozi majke, želim da dam snagu i vetar u leđa da se ostvare kao majke. Ja sam to uradila u 50 godina. Život ti nekada da partnera, nekada ne... Ali, ne odustajte, teško je. Ja sama znam kako je to kad ne možete da uspete, ali morate da nastavite. Kada postoji mala šansa, treba da odete na tu vantelesnu oplodnju - navela je Stana.

- To malo stvorenje vam život znači, postoje čuda, to ništa ne boli... To sve prođe... Carski rez, ništa strašno... Samo hrabro, vera, i morate uspeti - dodala je Stana.

Rukomet je doprineo da postanem borac, navela je Stana.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nikola je zdrav, prav, dobar dečak... Lopta ga ne zanima, mali je još... - napomenula je Stana kroz smeh.

- Zakon u Pragu je dozvoljavao vantelesnu oplodnju do 49 godina, međutim, oni su me preusmeril na Grčku i Nemačku. Pronašla sam kliniku Embriolab. Velika zahvalnost koordinatorki, i svim divnim ljudima sa klinike. To nije ništa strašno. To mnoge žene sa javne scene koriste, te žene iznose da je odlična klinika... Prvi put nisam uspela, ali sam verovala da ću uspeti. Nikola se rodio 2018. i to je bilo nešto najlepše. 47 dana sam ležala u "Dragiši Mišoviću". Hvala svima koji su tamo, nadam se da sam bila dobra trudnica - nasmejala se ona.

Autor: Dubravka Bošković