AKTUELNO

Bivša prva teniserka sveta, Ana Ivanović (36) ponovo će zaigrati na terenu nakon osam godina pauze. Nekadašnja šampionka učestvovaće na egzibicionom turniru "Luksemburg lejdis tenis masters", koji će se održati od 17. do 20. oktobra.

Pomenuti događaj okupiće legende tenisa, pa će se pored Ivanovićeve na turniru naći i švajcarska teniserka Martina Hingis, Italijanka Flavija Peneta, Slovakinje Dominika Cibulkova i Magdalena Ribarikova, Nemica Andrea Petković, belgijska teniserka Kirsten Flipkens i Britanka Laura Robson.

Ivanovićeva se povukla iz profesionalnog tenisa pre gotovo osam godina, a svoj poslednji meč odigrala je na Ju-Es openu, gde je poražena od Denise Alertove rezultatom 2:0.

Naredne godine, Rolan Garos, turnir na kojem je 2008. godine osvojila svoju prvu i jedinu grend slem titulu, organizovao je ceremoniju u njenu čast, obeleživši njen oproštaj od "belog" sporta.

Ovo će biti prvi put da od te ceremonije Ana izlazi na teren, a njeno učešće na egzibicionom turniru već izaziva veliko interesovanje među ljubiteljima tenisa.

Autor: Snežana Milovanov