AKTUELNO

Sjajni rezultati na Prvenstvu Evrope za kadete u Banjaluci.

Završeno je Evropsko kadetsko prvensto u boksu u Banja Luci koje je okupilo više od 400 boksera iz 40 zemalja. Nakon istorijskog rezultata na Prvenstvu Evrope za seniore u Beogradu, kao i odličnih rezultata na Prvenstvu Evrope ja juniore u Sarajevu, naši najbolji kadeti idu istom stazom uspeha. Naša Kadetsku selekciju predstavilo je 13 boksera, a osvojeno je četiri medalja, što je potvrda dobrog i kvalitetnog rada.

Foto: BSS

Medalje za Srbiju na EP u Bajaluci su osvojili:

SREBRNA MEDALJA – Jovana Damjanović (57kg)

BRONZANA MEDALJA U ŽENSKOJ KONKURENCIJI – Mirjana Mastilović (60kg)

BRONZANE MEDALJE U MUŠKOJ KONKURENCIJI – Andrej Racić (44kg) i Andrija Trajković (70kg)

Foto: BSS

Petar Damjanović, trener Jovane Damjanović, istakao je nakon sjanog uspeha da je presrećan kao i da su pripreme i dugogodišnji rad urodili plodom.

Foto: BSS

- Utisci se još uvek nisu slegli, ali smatram da svi moramo biti presrećni. Jovanin dugogodišnji rad i takmičenja u više borilačkih sportova su rezultirali i u boksu u kom pravi najbolje uspehe. Nakon ove medalje nema stajanja, ona će se pridružiti kik-boks reprezentaciji i predstavljaće Srbiju od 24. avgusta na Evropskom prvenstvu. Svakako mislim da je njena ljubav ovaj boks. Neprestano smo trenirali i non stop smo išli na pripreme. Na samom startu u Banjaluci smo imali možda i najzeži meč sa bokserskom iz Gruzije, u polufinalu smo bili dominantiji protiv Litvanke i mislim da je za nijansu falilo tog bokserskog iskustva da pobedimo predstavnicu Irske. Ja kao njen otac, njen trener i trener naše reprezentacije sam presrećan. Mislim da će ovo mnogo uticati na njenu dalju boksersku karijeru – rekao je Damjanović.

Foto: BSS

Ovi uspesi su samo jedan od dokaza da naš boks ima svetlu budućnost. Srpski boks će nam donositi još mnogo radosti u narednim godinama.

Autor: Iva Besarabić