AKTUELNO

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, održana preksinoć, izazvala je burne reakcije širom sveta.

Klint Rasel, voditelj popularnog podkasta "Liberty Lockdown," oštro je kritikovao nastup, rekavši da je zamena Isusa i njegovih učenika u takvom kontekstu neprikladna.

Takođe, ruski državni zvaničnici i verski lideri ogorčeno su kritikovali ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u Parizu 2024, uhvativši se za kišu i upadljive kostime kako bi skrenuli pažnju s igara na kojima je učešće Rusije striktno ograničeno, uz zabranu njenih nacionalnih simbola zbog invazije na Ukrajinu.

Voditeljka Jovana Jeremić je danas u okviru Jutra sa dušom komentarisala dešavanja tokom ceremonije otvaranja.

Andrej Kesić kaže da su Olimpijske igre ove godine nešto između Gej Parade i Noći veštica.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ceremonija otvaranja je zloupotrebljena. Nema potrebe da gledamo takve revije. Žene bez glave, drže ih u rukama pa pevaju, jahač apokalipse sa maskom bez lica... Onako, bilo je u najmanju ruku... ne znam, iskorošćeno je u pogrešnom smislu. Olimpizam je neprimereno iskorišćen - dodao je on.

Imali smo film Grinč koji je ukrao Božić, super je film, a ovo deluje kao da je neko ukrao Olimpijadu, pa sad treba da je vrati.

Aleksandar Gajović kaže da godinama ne gleda otvaranje Olimpijade.

- Briga me za defile sportista, oni treba da se pokažu na terenu. Što se tiče satanizma, on postaje trend, jer ako se setimo, šta smo se videli na pesmi Rvrovizije... Vidite da se taj trend nastavlja - naveo je on.

Predsednik društva lobista Srbije Nenad Vuković kaže da na Olimpijadi ima prelepih delova koji su mogli da se vide.

Foto: TV Pink Printscreen

- propustili su priliku, ili dali previše prostora nekim stvarima. Ja imam ogromno poštovanje prema njihovoj kulturi... Mogao je čovek svašta da vidi. Pokušavam da istaknem drugu stranu, koja je lepa - dodoao je.

Analitičar Ljubomir Đurić kaže da je otvaranje trebalo da bude posvećeno sportistima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo je izgledalo kao neki festival, nikakve veze nije bilo sa sportistima. Te neke stvari koje nisu vezanu ni za Francusku niti Olimpijadu, nije im mesto tu - priča on.

Autor: Dubravka Bošković