AKTUELNO

Plivači Andrej Barna, Velimir Stjepanović, Justin Cvetkov i Nikola Aćin osvojili su zlatnu medalju u disciplini 4x100m slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Finale je počelo danas u 19 i 45 sati, a Srbija je osvojila zlatnu medalju.

Foto: Foto: EPVS

Vanja Udovičić, nekadašnji proslavljeni srpski vaterpolista i ministar sporta, a sada jedan od potpredsednika Evropske federacije vodenih sportova dodelio je medalje pobednicima.

Foto: Foto: EPVS

Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima održava se u Beogradu u periodu između 10. i 23. juna 2024. godine. Na programu ovog takmičenja nalaze se nadmetanja u četiri discipline: plivanju, umetničkom plivanju, skokovima u vodu i plivanju na otvorenim vodama.

Reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima 2024 čini 35 sportista u dve discipline.

Program je otvorilo takmičenje u umetničkom plivanju koje je održano od 10. do 14. juna u SRC „25. maj – Milan Gale Muškatirović“, a dva dana kasnije, 12. juna, počelo je i takmičenje u plivanju na otvorenim vodama. Ono će se sve do 15. juna održavati na najpopularnijem beogradskom letovalištu – Adi Ciganliji.

Od 17. do 23. juna na programu je plivanje u SRC „25. maj – Milan Gale Muškatirović“, a u istom periodu u SC „Košutnjak“ organizuje se takmičenje u skokovima u vodu.

Autor: Marija Radić